Küldetésünk


A vármegyénk gazdálkodó szervezeteinek legnagyobb társadalmi közösségeként célunk lendületben tartani a jövőnkről való tudatos gondolkodást. Hiszünk abban, hogy a napi gazdasági problémákon túlmutató üzleti gondolatok megosztása segíti a tagvállalkozások hosszútávú fennmaradását és hatékony működését. Az általunk szervezett szakmai vitákon, rendezvényeken, programokon keresztül nem csak beszélünk, de alakítjuk a jövőnket.

A legújabb Res-Food hírlevélben a hamarosan elérhetővé váló tananyagról és a számos hasznos oktatóvideóról olvashat, amelyeket a projekt partnerek készítettek. Ebben a kiadásban hasznos tanácsokat és tippeket is találhat, amellyel csökkenthető a keletkezett élelmiszerhulladékok mennyisége.


Ismét a mesterséges intelligenciáról szólt az i3 klub eseménye, ezúttal viszont jogi oldalról közelítettük meg a témát. Érdekes információkra derült fény.


Energiainfrastruktúra - Konferencia és kapcsolatépítés

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2024. június 11-én konferenciát szervez Budapesten „Energiainfrastruktúra - intelligens hálózatok, digitalizáció, energiatárolás” címmel.


Digitalizáció az építőiparban

Az ÉVOSZ, az MKIK, a CSKIK, valamint az iConSoft kft. a Vállalkozásfejlesztési Program keretében Szegeden „Digitalizáció az építőiparban” címmel workshopokat szervez, melyek az építőiparban dolgozó tervező és kivitelező szakemberek számára nyújt segítséget a hatékonyság növelésében.


Nemzetközi Drónkiállítás 2024 - b2b

2024. május 29-én kerül megrendezésre Észak-Európa egyik legnagyobb drónrendezvénye, a Nemzetközi Drónkiállítás Odensében (International Drone Show 2024).


EEN

Új lehetőség az uniós exportőröknek

Az EU és Új-Zéland közötti kereskedelmi megállapodás május 1-i hatálybalépésével az uniós vállalkozások, termelők és mezőgazdasági termelők előtt számos új exportlehetőség nyílik meg. A megállapodás várhatóan évente 140 millió euró összegű vámfizetést fog megtakarítani az uniós vállalatok számára.


EEN

Zöld út a nagy sebességű hálózatoknak

A digitális hálózati infrastruktúra Európa-szerte történő gyorsabb kiépítése érdekében a Tanács április 29-én elfogadta a gigabites infrastruktúráról szóló jogszabályt, amely a széles sávú szolgáltatások kiépítési költségeinek csökkentéséről szóló, 2014-es irányelv helyébe lép majd.


Ők is önkéntes kamarai tagjaink


Naturtex
Pick
Continental
vall-ker
Givaudan
Ferroep
Guttler
Legrand