2023.06.12.

Hatékony fejlesztéstervezés - Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer tájékoztató rendezvény

A hazai tervezés szerteágazó világának feltárására invitálja a vállalkozásokat a Csongrád-Csanád Megyei kereskedelmi és Iparkamara június 12-én hétfőn Szegeden. Az eseményen Dr. Czene Zsolt, Miniszterelnökség Területfejlesztési Tervezési és Támogatási Főosztályának főosztályvezetője mutatja be az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer, amely a vállalkozások fejlesztési terveinek megalapozását segíti.

2023. február 20-án Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Dél-Alföld Gazdaságfejlesztési Zónáiban működő kereskedelmi és iparkamarák elnökeivel. Ennek nyomán kiemelt jelentőséggel bír a térség jövőjét alakító tervezésifolyamatok aktualitásainak megismerése. Ezen belül pedig a digitalizált, koordinált és integrált tervezési rendszerek megújítása valamint azok gyakorlati felhasználása közötti kapcsolatok erősítése. A TEIR (az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer) üzemeltetésének és fejlesztésének szakpolitikai irányítását a Miniszterelnökség részeként a területfejlesztési miniszter munkaszervezetéhez tartozó Területfejlesztési Tervezési és Támogatási Főosztály végzi. A több mint két évtizede működő TEIR társadalmi, gazdasági és környezeti téradatokat megjelenítő felülete csaknem 20 különböző adatkezelő szervezettől kap rendszeresen adatokat, félszáz témakörben, amely kiváló hátteret biztosít a vállalkozások fejlesztési szándékainak a megalapozásához. Az adatok megjelenítése azért is fontos, mert azonnal nyilvánvalóvá tesz összefüggéseket a döntéshozók, vagy az elemzést készítők számára, tényalapú helyzetképet mutatva a területi folyamatokról.

Előadó: Dr. Czene Zsolt főosztályvezető, Miniszterelnökség Területfejlesztési Tervezési és Támogatási Főosztály

Időpont: 2023. június 12. 14 óra
Helyszín: CSMKIK Székház Szeged Párizsi krt. 8-12.

 

Helyszín


Magyarország
Szeged | Párizis krt. 8-12.