Hírek - EEN

A tavaly ősszel meghirdetett Brexit Kárenyhítő Támogatás újra indul az idén és elérhető társadalmi egyeztetésre. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2022. január 17-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

2022.01.14.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti új vámeljárásokról - az árut szállító fuvarozókkal és szállítmányozókkal szemben támasztott követelményekről - adnak tájékoztatást a mellékelt tájékoztató dokumentumok.

2022.01.14.

Az Európai Bizottság és az OECD pénzügyi oktatással foglalkozó nemzetközi hálózata közzétette a felnőttekre vonatkozó közös EU/OECD-INFE pénzügyi kompetenciakeretet. A keret célja, hogy bővítse az egyének pénzügyi ismereteit annak érdekében, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak személyes pénzügyeikkel kapcsolatban [...]

2022.01.14.

Az Európai Unió 47 millió eurós alapot hoz létre az uniós kkv-k szellemi tulajdonának védelme céljából, hogy támogassa a cégeket a Covid19 utáni helyreállításban, valamint a zöld és digitális átállásban.

2022.01.13.

Az Európai Bizottság saját forrásainak létrehozása érdekében három új bevételi forrást javasol: az első a kibocsátáskereskedelemből (ETS) származó bevételeken, a második az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó uniós mechanizmus által generált forrásokon, a harmadik pedig a multinacionális vállalatok reziduális [...]

2022.01.07.