A körforgásos gazdaságra való átállás érdekében 2023 júliusától nemcsak a hulladékgazdálkodási rendszer alakult át, hanem létrejött az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer is, amely hozzájárul ahhoz, hogy tovább nőjön az elkülönítetten gyűjtött hulladékok mennyisége és a hasznosítás aránya, valamint teljesítsük az uniós hulladékgazdálkodási célokat.

Kamaránkhoz számos kérdés érkezett be az elmúlt időszakban az új hulladékgazdálkodási rendszerrel kapcsolatban, melyeket a Csongrád-Csanád Vármegyei Mérnöki Kamara együttműködésével, szakértők bevonásával igyekszünk megválaszolni. A kérdések tisztázására igyekszünk minél több információt a vármegye vállalkozásainak rendelkezésére bocsátani, melyeket ezen az oldalon gyűjtöttünk össze.

A folyamatosan bővülő tartalmak mellett várjuk kérdéseiket is a tajekoztatas@cskik.hu emailen. 

Bízunk benne, hogy segíteni tudunk vállalkozásának a könnyebb eligazodásban! 

Hírek


A 2023. III. és IV. negyedévi kiterjesztett gyártói felelőségi adatszolgáltatásokat 2024. március 31-ig  módosíthatják a kötelezettek.

2024.03.26.

Minden EPR gyártóknak és első belföldi forgalomba hozónak január 20-ig adatot kell szolgáltatnia az előző negyedéves kibocsátás mennyiségéről. Az érintettek a megelőző, tavalyi harm [...]

2024.01.16.