2022.02.28.

Történelmi generációk találkozása a Kommunikációs és Reklámklubban

A hazai cégek generációváltásának aktualitása és az ebből fakadó feladatok az elmúlt években számtalan konferencia, tanulmány, kormányzat által ösztönzött program és szakcikk tárgyát képezte. Az azonban talán kevés figyelmet kapott, hogy miképp történt ez közel egy évszázaddal ezelőtt. Az is talán rejtve maradt, hogy ezek családok milyen hatással voltak egy- egy város iparának felvirágoztatásában, a kulturális mecenatúrában vagy netán az az időtájt kialakulóban lévő sportegyesületi közösség megteremtésében. Ez a téma áll majd a CSMKIK Kommunikációs és Reklámklub 2022. február 28. hétfői rendezvényének középpontjában, a Somogyi-könyvtárban.

A Csongrád – Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „22. évadát kezdő” Kommunikációs és Reklámklubja évnyitó rendezvényén a múlt (jelen) és a jövő lehetséges irányait kívánja felvillantani. Egyrészt Szeged malomiparát megalapozó és a kultúrát támogató Back Bernát életpályája mentén, másrészt a tragikusan korán elhunyt Back Ottónak emléket állítva halála évfordulóján. Ez utóbbit az evezős dubló társának Soós István lányának, - édesapja naplója alapján - és Back Bernát unokáinak a személyes találkozása révén szervezzük meg, amikor is a 80 év előtti tiszai víziéletet idézik fel. Az esemény rendkívüli mintául szolgálhat a generációváltásban érintett családok és a várostörténet iránt érdeklődők számára. Azoknak, akik az elmúlt években felismerték, hogy a város jövőjének alakításában a humán oldal rendkívül fontos szereppel bír.

A Back család bemutatására felkért előadó: Felletár Zsolt, ipartörténeti kutató

Időpont: 2022. február 28. (hétfő) 16 óra

Helyszín: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Szeged Dóm tér 1-4. (3. emelet, az Emlékkönyvtár melletti Történelmi öböl)

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok betartása és a ruhatár használata kötelező. A terem megközelítése a főbejáraton keresztül lehetséges.

JELENTKEZÉS AZ ALÁBBI ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL!

 

Helyszín


Magyarország
Szeged | Dóm tér 1.