Segíthetünk?


Az Enterprise Europe Network az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata. Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság intézményeként valamennyi tagországban magas színvonalú szolgáltatást kínál a helyi kis- és középvállalkozások (kkv-k) növekedéséhez. Kulcsszerepe van az Európai Unió gazdasági növekedést és munkahelyteremtést célzó törekvésiben. A hálózat egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 60 országban. A hálózat tagjai között kereskedelmi és iparkamarák, technológiai központok, kutatóintézetek és regionális fejlesztési ügynökségek egyaránt megtalálhatóak. A tagok több évtizedes tapasztalattal bírnak, melyet közös adatbázison keresztül osztanak meg egymással. Az Európai Bizottság intézményeként elsőként értesülnek EU-s szabályozói környezet folyamatos változásairól és egyben módjukban áll Brüsszel felé továbbítani a kkv-k tapasztalatait, esetleges nehézségeit. Tudjon meg többet a Hálózat működéséről a központi honlapon: http://een.ec.europa.eu/ !

Kiemelt szolgáltatásaink


Hírek


Az EU egésze és konkrétan Magyarország esetében is a koronavírus-járvány gazdasági és szociális hatásaira fókuszálnak az Európai Bizottság idei országspecifikus ajánlásai.

2020.05.22.

Lengyel cég különböző anyagú bevásárlótáskák gyártására keres magyarországi partnert. Nem importőrökkel, vagy disztribútorokkal, kizárólag gyártókkal szeretnék felvenni a kapcsolatot.

2020.05.20.

A KKV-k véleményére kíváncsi az Európai Bizottság a közlekedési ágazatban dolgozó munkaerő automatizálásra és digitalizációra való átállását kísérő szakpolitikai intézkedések meghozatala érdekében.

2020.05.20.

Felmérés a nem pénzügyi információk gyűjtéséről, megosztásáról

A KKV-k véleményére kíváncsi az Európai Bizottság, hogy értékelni tudja a nagyvállalatokra és ellátási láncukra vonatkozó jogi követelmények hatását.

2020.05.20.

EEN

Projektekhez ad támogatást az Európai Beruházási Bank

Az Európai Beruházási Tanácsadó Platformnak köszönhetően összesen 34 milliárd euró értékű projektekhez nyújthat támogatást az Európai Beruházási Bank.

2020.05.15.

EEN

Hamarosan jön a járvány utáni uniós helyreállítási csomag

Az Európai Bizottság a jövő hónapban javaslatot tesz a koronavírus-járvány utáni európai uniós helyreállítási csomagra.

2020.05.15.

EEN

Így indulhatnak újra a külföldi nyaralások Európában

Az Európai Bizottság egy iránymutatásokat magában foglaló csomagot terjesztett elő az utazási korlátozások fokozatos feloldása érdekében.

2020.05.15.

BioWin Cooperation Platform COVID-19

Vallónia egészségipari klasztere, a BioWin és a vallon kormány létrehozott egy interaktív platformot a konkrét és fontos egészségügyi kezdeményezések összegyűjtésére.

2020.05.08.

EEN

Iránymutatás az Unióban végzett klinikai vizsgálatok zavartalan folytatásáért

Az Európai Bizottság iránymutatást tett közzé annak biztosítására, hogy a klinikai vizsgálatok a COVID19-világjárvány idején is folytatódhassanak az Unióban.

2020.04.30.