Segíthetünk?


Rendezvények


Az Enterprise Europe Network az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata. Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság intézményeként valamennyi tagországban magas színvonalú szolgáltatást kínál a helyi kis- és középvállalkozások (kkv-k) növekedéséhez. Kulcsszerepe van az Európai Unió gazdasági növekedést és munkahelyteremtést célzó törekvésiben. A hálózat egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 60 országban. A hálózat tagjai között kereskedelmi és iparkamarák, technológiai központok, kutatóintézetek és regionális fejlesztési ügynökségek egyaránt megtalálhatóak. A tagok több évtizedes tapasztalattal bírnak, melyet közös adatbázison keresztül osztanak meg egymással. Az Európai Bizottság intézményeként elsőként értesülnek EU-s szabályozói környezet folyamatos változásairól és egyben módjukban áll Brüsszel felé továbbítani a kkv-k tapasztalatait, esetleges nehézségeit. Tudjon meg többet a Hálózat működéséről a központi honlapon: http://een.ec.europa.eu/ !

Kiemelt szolgáltatásaink


Hírek


Az Észak-Erdélyi Klaszterek Konzorciuma Közvetítői Eseményt szervez 2022.06.22-én Kolozsváron. Az immár 7. alkalommal megrendezett esemény a versenyképességi törekvéseket támogatja a fenntarthatóság biztosítása mellett.

2022.05.25.

A Toruni Regionális Fejlesztési Ügynökség (TRDA) 6. alkalommal üzletember-találkozót az INNOFORM 2022 Szerszámkészítési és Műanyagfeldolgozási Konferencia keretében, melyre várnak minden szerszámokat készítő és műanyagfeldolgozóipari képviselőt, cégtulajdonost, vezetőt, szolgáltatókat, kereskedőket, forgalmazókat.

2022.05.25.

Válaszul a több hónapja tartó, rendkívül magas és ingadozó energiaárakra, az Európai Bizottság további rövid távú intézkedéseket irányozott elő a magas energiaárak kezelésére és az Oroszországnak betudható esetleges ellátási zavarok kezelésére.

2022.05.19.

EEN

Új limit az autók és kisteherautók szén-dioxid-kibocsátására

Az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért az európai parlamenti képviselők szigorúbb korlátozást javasolnak a személygépkocsikra és a kisteherautókra, hogy 2035-re nulla kibocsátás legyen az utakon.

2022.05.19.

EEN

Európa jövője: a változások ígéretével zárult a konferencia

Az Európa jövőjéről szóló konferencia zárójelentésének kézhezvételekor az Uniós intézmények elnökei ígéretet tettek arra, hogy figyelembe veszik a civilek elképzeléseit a jövő Uniójával kapcsolatban.

2022.05.13.