2022.04.26.

Fenntarthatósági konferencia a tudatosság jegyében

Fenntarthatósági konferenciát szervez a tudatosság jegyében a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

Az esemény fókuszában a körforgásos gazdaság áll, hangsúlyt helyezve a divat, textil- és ruhaipar működésére. A rendezvényre 14 órától várjuk mindazon vállalkozások csatlakozását, amelyek érdeklődnek a zöld megoldások és a fenntarthatóság, így a gazdasági, szociális, környezeti és menedzsment lehetőségek iránt.

A délután folyamán előadónk lesz Gyimesi Laci Brandesfiú, brandesfiu.hu, a Mystic Nails Hungary Kft. ügyvezetője, valamint kerekasztal-beszélgetésen osztja meg tapasztalatait a Naturtex Kft., a Roland Divatház és a Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt. képviselője.

Időpont: 2022. április 26. 14:00-16:00 óra
Helyszín: Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


REGISZTRÁCIÓ

Tervezett program

14.00 Fenntartható márkák: valóban törődnek vagy csak gátlástalanul törtetnek?
előadó:
Gyimesi Laci, Brandesfiú, brandesfiu.hu, a Mystic Nails Hungary Kft. ügyvezetője, az Enterprise Europe Network Dél-alföldi követe

A vírushelyzet egyik érdekes jelensége az úgynevezett "jó fej" avagy törődő cégek és márkák megjelenése, vagy azokká válása. Némelyek hitelesek, sokan kevésbé. Ebben az előadásomban azt vesszük majd górcső alá, hogy mire érdemes odafigyelni mikor egy cég, egy márka tevékenyen elindul a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás útján, hogy nehogy kontraproduktív legyen a kezdeményezés.

14.30 – kerekasztal-beszélgetés
moderátor:
Knezevics Viktor, Yesit Tudástranszfer Kft. alapító, ügyvezető

Résztvevők:
Dr. Bagi Veronika, klímapolitikai referens - Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztály
Gellért Ákos,
ügyvezető, tulajdonos - Naturtex Kft.
Pecznyik Blanka, piacszervezési menedzser - Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt.
Vizi Noémi, SZTE GTK, PhD hallgató 

Az eseményen 11 órától interaktív programokkal szólítjuk meg a 14-18 éves fiatalokat. 
Mit vegyek fel? - klímatudatos öltözködés a mindennapokban címmel előadást tart Dr. Bagi Veronika, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztályának klímapolitikai referense, illetve Melyik ujjamba harapjak? Kihívások a körforgásos és fenntartható divat kapcsán címmel prezentációt hallhatnak Dobos Emese, kutató, divatszakértőtől. Ezt követi a Lányok a tudományban tananyag bemutatása és tesztelése. 

A konferencia kísérőeseményeként jótékonysági ruhagyűjtést szervezünk a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével. A feleslegessé vált ruhákat az esemény ideje alatt a kijelölt gyűjtőponton lehet leadni.

Helyszín


Magyarország
Szeged | Párizsi körút 8-12.