Trust your Architect könyvbemutató és kerekasztal beszélgetés

Balázs Bálint fiatal építész Trust your Architect című könyve is bemutatkozik az Építő-KITT Klaszter és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020. szeptember 9-i szerdai rendezvényén Szegeden. A könyv feltárja a fiatal építészek pályakezdésének kihívásait, de bemutatja ezt a különleges és sokoldalú hivatást is. A résztvevők emellett egy kerekasztal beszélgetésen hallhatnak a szakképzés és a mérnöki képzés aktualitásairól, és megismerhetik a Kortárs Építészeti Központot.

Mi motiválja ma a fiatal építészeket? Milyen nehézségek és kihívások rejlenek a munkahelyen? Mennyire igazak előítéleteink és feltételezéseink a pályakezdésről? És egyáltalán: egy (friss)diplomás építésznek milyen szakmai lehetőségei vannak?

Trust your Architect!
A Kortárs Építészeti Központ kiadásában, majd egy év kutatómunka után megjelent Trust your Architect! könyv célja nem más, mint hogy a fentebbi kérdésekből kiindulva, a lehető legtöbb oldalról feltárja a pályakezdés nehézségeit, lehetőségeit és fogódzkodókat kínáljon az egyetem falai után. Az olvasó így széles látószögű reális képet, valamint aktuális információkat kap erről a különleges és szerteágazó hivatásról.

 

A KÉK független szakmai szervezetként nagy hangsúlyt fektet az építészet oktatására és megismertetésére. A KÉK tevékenysége az építészet belügyeire is kiterjed: számos rendezvénnyel és projekttel segítik a fiatal építészek mindennapjait, megteremtve a szakmán belüli tudásátadás különböző fórumait. 

Balázs Bálint
Építész diplomáját 2017-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szerezte. Tervezőként és projektmenedzserként eddig számos magán és állami cégnél dolgozott. 2012 óta segíti Kortárs Építészeti Központ (KÉK) különböző projektjeit: a Pecha Kucha Night Budapest prezentációs esemény szervezője, a Trust your Architect! kerekasztal-beszélgetés felelőse, de dolgozott a KÉK által megvalósított, a koreai kortárs építészetet bemutató kiállításon és eseményen is. Az épülettervezés mellett főleg a városkutatás és elemzés érdekli. Diplomázása óta a BME Urbanisztika tanszékén működő UFLab tagja, ahol a hazai kis- és középvárosok élhetőségét kutatja.

 

 

PROGRAM

14:45 – 15:00     ÉRKEZÉS - REGISZTRÁCIÓ

15:00 – 15:10     BEMUTATKOZIK A KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT (KÉK)

15:10 – 15:50     ÉPÍTŐIPARI ÉLETPÁLYA MODELL - TRUST YOUR ARCHITECT KÖNYVBEMUTATÓ, BALÁZS BÁLINT ÉPÍTÉSZ

15:50 – 16:10     A SZAKKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI

16:10 – 16:30     A MÉRNÖK KÉPZÉS IRÁNYAI SZEGEDEN

16:30 – 16:50     DIGITÁLIS ÉPÍTŐIPARI PLATFORM - KLASZTEREK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A DÉL-ALFÖLDÖN

 

16:50 - 17:00      HELYI JAVASLATOK ÖSSZEGZÉSE A NEMZETI FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSGAZDASÁGI STRATÉGIA 2020-2025 KIDOLGOZÁSÁHOZ

 

 

A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉN A KÉZFERTŐTLENÍTÉS ÉS A SZÁJMASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!

 

Szerző: CSMKIK
2020.09.03.