Hírek - Összes hír

Az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Programjában több, mint 3 millió forintos összegre pályázhatnak a lezárt üzleti évvel, és legalább 3 fős létszámmal rendelkező kkv-k, melyet energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadásra, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehető [...]

2024.04.25.

Információkban és élményekben gazdag utunk volt ismét az Ecotours Projektünkben. Ezúttal azonban a vármegyében maradtunk. Mórahalomra látogattunk. A partnerekkel az eszmecsere mellett egy környezetbarát, fenntartható turisztikai csomag kialakításán is dolgoztunk, majd megnéztük a város néhány látványosságát.

2024.03.28.

Az EENergy projekt 2 év alatt 9 millió eurós költségkeretből nyújt 10 000 EUR támogatást, több mint 900 KKV-nak Európa-szerte, hogy olyan tevékenységeket, beszerzéseket ill. fejlesztéseket hajtsanak végre, melyek legalább 5%-kal csökkentik az összes energiaköltségüket.

2024.03.21.

A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága az Európai Bizottsággal együttműködve a korábbi rendezvények sikerei alapján, idén 17. alkalommal rendezi meg éves, a Versenyképességi Operatív Programokról szóló nemzetközi konferenciáját.

2023.11.06.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a berlini székhelyű energiewaechter GmbH–val együttműködésben szakmai utat szervez Németországba energiainfrastruktúra témakörben, célja, hogy megoldásokat mutasson az intelligens hálózatok, energiatárolás, digitalizáció alkalmazása terén.

2023.07.07.

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) szegedi székháza adott otthont a Cél: a zöldgazdaság című eseménysorozat legújabb állomásának. A rendezvényen a körforgásos gazdaság aktuális stratégiai, szabályozási, ellenőrzési és fejlesztési trendjeibe nyertek betekintést a résztvevők.

2023.04.14.

Hamarosan pályázati lehetőség nyílik a Dél-Alföldi régióban tevékenykedő turisztikai és turisztikai tevékenységhez kapcsolódó tevékenységet végző KKV-k számára.

2023.03.21.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, valamint az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Gazdálkodástudományi Munkabizottság Akadémiai fejlesztések, Vállalati tudás programsorozatának keretében Magyar vállalati tapasztalatok a fenntarthatósági (ESG) jelentések közzétételével kapcsolatosan címmel tart eseményt december 7 [...]

2022.11.18.

Elérhetővé vált a Körkörös gazdasági szakértői online képzésünk, melyet szeretettel ajánlunk minenkinek, aki szeretné tudását fejleszteni, és minél többet megtudni a körkörös működésre való átállás mikéntjéről, annak előnyeiről.

2022.10.21.

Elgondolkodott már azon, hogy mennyire jellemző az Ön vállalkozására a körkörös működés? Feltette a kérdést, hogy mit tehetne másként egy sokkal fenntartahtóbb üzleti modellre való átállásért? A Reframe Erasmus+ projektünk keretében kidolgozott Körkörös gazdasági önértékelési eszköz kitöltésével megtudhatja, hog [...]

2022.10.21.

Rab Árpád: A körkörös gazdaság akkor valósítható meg, ha kölcsönösen érdekeltté tesszük egymást A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara körforgásos gazdasággal kapcsolatos REFRAME projektjének zárókonferenciáján a fenntarthatóság lehetséges jövőbeli irányaiba igyekeztünk betekintést nyújtani. A gyo [...]

2022.09.21.