Hamarosan induló pályázat a Dél-Alföldi régióban működő turisztikai KKV-k számára

Hamarosan pályázati lehetőség nyílik a Dél-Alföldi régióban tevékenykedő turisztikai és turisztikai tevékenységhez kapcsolódó tevékenységet végző KKV-k számára. A projekt a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével valósul meg régiónkban.

Az ECOTOURS célja az európai turisztikai célpontok fenntarthatóságának, versenyképességének és gazdasági megújulásának növelése a körkörös turizmuson keresztül. A projekt által a turisztikai ágazatban működő KKV-k és közösségégek zöld, digitális és körforgásos gazdaságra való átállásának támogatása összhangban áll az Európai Unió fenntartható fejlődési céljaival, az európai Zöld megállapodásal és a „Farmtól a villáig” stratégiával. Az ECOTOURS projektben való részvétel lehetőséget kínál a vállalkozások számára a társadalmi, gazdasági és fejlődésre, ugyanakkor hozzájárul a természeti és kulturális örökség védelméhez és fenntartásához.

A projekt a helyi közösségeket célozza meg Olaszország (Szicília: Enna, Agrigento és Trapani), Görögország (Nyugat-Macedónia), Franciaország (Korzika, Bastia), Magyarország (Dél-Alföldi régió), Spanyolország (Galícia, Vigo), Ciprus (Nicosia) területén, beleértve a természeti és kulturális nemzetközi jelentőségű örökségeket, amelyek közös társadalmi-gazdasági kihívásokkal küzdenek a COVID-19 világjárvány hatásai miatt.

A projektben részt vevő vállalkozások számára lehetőség nyílik többek között a fenti régiókba szervezett tanulmányút és workshop során határokon átnyúló kapcsolat- és kapacitásépítésre, melynek célja a jógyakorlatok és tapasztalatok megosztása. Ezen kívül tanácsadási szolgáltatást vehetnek igénybe összesen 6000 EUR értékben üzletfejlesztési, digitalizációs és innovációs, fenntartható brand-építési valamint fenntarthatósági tanúsítvánnyal kapcsolatos témákban, melyek célja egy fenntarthatósági tanúsítvány megszerzése. A programban résztvevő vállalkozások egyúttal közösen (nemzeti szinten) létrehoznak egy körforgásos turisztikai útvonaltervet, melyek egyedi és emlékezetes utazási élményeket kínálnak a felhasználók számára.

A pályázat várhatóan május elején kerül kiírásra. Kérdéseiket az ecotours@csmkik.hu címre várjuk.

Az Európai Unió finanszírozásával. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA) véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság nem tehető felelőssé.