Hírek - Összes

A ConXemar 2024 online üzletember-találkozó eseményt a Galiciai Enterprise Europe Network szervezi a Conxemarral együttműködve, hogy találkozási platformként szolgáljon a teljes tengeri élelmiszeripar számára: nagykereskedők, importőrök, exportőrök, transzformátorok, gyártók, forgalmazók, hűtőházak, gépek, segédipar (hű [...]

2024.06.18.

Az áfarés, a manuális munkavégzés és az adminisztrációs költségek csökkentése, valamint a hatékonyság növelése – ezt a célt szolgálja a januártól bevezetett áfadigitalizáció, amiről Czöndör Szabolcs, a PwC Magyarország szakértője tartott előadást a vármegyében három helyszínen – Hódmezővásárhelyen, Szegede [...]

2024.06.18.

Megjelent az NGM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának, valamint a Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztályának tájékoztatása a nyári diákmunka munkavédelmi, illetve munkaügyi kérdéseivel kapcsolatban.  

2024.06.18.

A Mathias Corvinus Collegium Vállalkozáskutatási Műhelye legújabb kutatásában a magyar vállalkozások nehézségeit, lehetőségeit vizsgálja. A kapcsolódó kérőív kitöltésében várják a Csongrád-Csanád vármegyei cégek részvételét is, akik személyre szabott elemzést kaphatnak a felmérés eredményeiből.

2024.06.18.

Megjelent az Otthonfelújítási Program végleges tervezete június 17-én, ami a társadalmi egyeztetése során érkezett javaslatokkal módosult. Az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítésére igényelhető támogatásra július 1-jétől lehet pályázatot benyújtani.

2024.06.18.

2024. április 30-tól Peru is csatlakozott az ATA rendszerhez.

2024.06.18.

Az elkövetkező napokban magas napi középhőmérsékletet jelez előre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Erre való tekintettel az NGM Munkavédelmi Irányítási Főosztálya minden munkáltató figyelmét szeretné felhívni a melegben végzett munka veszélyeire, illetve a megelőző intézkedések megtételére a munkavállalók egész [...]

2024.06.18.

Egy kiló fűszerpaprikához 7 kiló paprika és 2 ezer napos óra kell – többek közt ilyen információkat tudhattak meg azok, akik részt vettek kamarák Női Klubjának júniusi eseményén, melynek ezúttal a röszkei PaprikaMolnár Kft. múzeuma adott otthont.

2024.06.17.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 2024 őszén két nemzetközi élelmiszeripari kiállításon jelenik meg nemzeti standdal, amelyeken lehetőséget nyújt magyar élelmiszeripari vállalatok megjelenésére. A program keretében szeptemberben Moszkvába, novemberben pedig Szentpétervárra juthatnak el az érdeklődő cégek.

2024.06.17.

„AGROPODIOM” címmel nemzetközi üzletember-találkozóra kerül sor az Enterprise Europe Network szervezésében a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon Debrecenben. Az esemény hibrid formában kerül lebonyolításra.

2024.06.17.

2024. június 1-től Szaúd-Arábia is csatlakozott az ATA rendszerhez.

2024.06.13.

Az évente több mint 200 millió USD értékű beszerzést bonyolító UNIDO széles földrajzi spektrumot felölelő iparfejlesztési projektek mellett számos beszerzési lehetőséggel rendelkezik. A technológia, innováció, agráripar, energiaipar, környezet területeken aktív szervezet, tárgyi eszközökre és szolgáltatásokra is igén [...]

2024.06.13.