Hírek - EEN

Szeptembertől új rendelet szabályozza a különböző gazdasági tevékenységekhez kapcsolódó szakképesítési követelményeket, mellyel kapcsolatban több módosító javaslatot is továbbított kamaránk. Az október 12-én megjelent módosítás enyhít a vendéglátásra vonatkozó szigorított szabályokon, és 2023-ig átmeneti idősz [...]

2021.10.13.

Enterprise Europe Network irodánk részt vesz az Európai Bizottság legújabb kutatásának népszerűsítésében, melyben B2B tevékenységet folytató vállalkozások részvételére számítunk. A felmérés célja a késedelmes fizetések megelőzését és hatásaik mérséklését célzó intézkedések meghatározása. A kérdőívben a [...]

2021.09.22.

Megszűnt az előzetes NAV felé történő .bejelentési kötelezettsége azon jövedéki kiskereskedőknek, akik alkalmi rendezvényen, közterületi értékesítés keretében, vásáron vagy piacon folytatnak értékesítési tevékenységet. A kereskedelmi hatóság felé azonban továbbra is bejelentést kell tenni.

2021.08.06.

A home office elterjedésével megjelent az igény a távmunkával kapcsolatos szabályok módosítására. A kapcsolodó rendelet módosítása kiterjeszti a távmunka fogalmát, és meghatározza, hogy mire kell kitérni az érintett munkavállalókkal kötött megállapodásokban.

2021.08.06.

A piacfelügyeleti törvény módosulásával minden nem élelmiszer típusú termékhez magyar nyelvű használati és kezelési útmutatót kell biztosítani. Az útmutató elkészítése a legegyszerűbb termékek esetében jelentheti a legnagyobb nehézséget, ezért a minisztériumhoz fordultunk iránymutatásért.

2021.07.28.