Hírek - Jogszabalyfigyelő

Januártól az online pénztárgép használatra kötelezett kereskedők kötelesek elektronikus fizetés lehetőségét biztosítani a fogyasztó számára. A kötelezettség többféleképpen is teljesíthető, a bankkártyaterminál mellett az azonnali fizetési rendszerre épülő megoldásokat is választhatnak a vállalkozások.

2020.10.06.

Egy júniusban megjelent kormányrendelet lényegesen átalakítja a jótállás, és a szavatosság hatályos szabályait 2021-től A változások jelentős része a fogyasztókat hozza kedvezőbb helyzetbe, így a kereskedőknek és a szervizeknek fel kell készülniük az új szabályok alkalmazására.

2020.09.16.

Megjelent a 2021. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény, ami több vállalkozásokat érintő adózási könnyítést is tartalmaz.

2020.07.22.

A járványveszély idejére március 20-tól egyszerűbb lesz átállni az üzleten kívüli, és a csomagküldő kereskedelemre a vendéglátó, illetve a napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek. Ezen időszak alatt nincs szükség bejelentésre, nyilvántartásba vételre.

2020.03.25.

Március 23-án bejelentésre került a második gazdaságvédelmi csomag, ami újabb 6 ponttal bővíti azoknak az intézkedésknek a körét, amik a koronavírus terjedése által okozott gazdasági károkat hivatottak enyhíteni.

2020.03.24.

Az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások eddig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét - jelentette be a miniszterelnök március 18-án.

2020.03.24.

Az alábbiakban igyekeztünk összefoglalni azokat a törvényi szabályokat, amelyek alkalmazhatóak a jelenlegi helyzetben.

2020.03.19.

Az Európai Unió tagállamaiban és egyes európai országokban a járványügyi helyzet alakulásának függvényében az elmúlt időszakban folyamatosan vezettek és vezetnek be ellenőrzési és a közúti áruszállítást is érintő korlátozó intézkedéseket, melyek akár óráról órára változhatnak.

2020.03.17.

A Kormány március 16-i rendelete több olyan korlátozást is tartalmaz, ami a kereskedelemmel, vendéglátással foglalkozó vállalkozások működését érinti. Emellett minden nyilvános rendezvény megtartása is tilos, illetve több intézménytipus sem fogadhat látogatókat. Cikkünkben összefoglaltuk a konkrét intézkedéseket, melyek [...]

2020.03.17.