Hírek - Összes hír

Az Adótanácsadó kamarai kiadvány 2024-ben kizárólag online formában jelenik meg, illetve elérhető a legfontosabb adóváltozásokról – KKV-k számára – készített 2024. évi e-learning tananyag is.

2024.04.05.

KKV-k számára ingyenes, online közbeszerzési képzések érhetőek el a Miniszterelnökség és az Új Világ Nonprofit Szolgáltató Kft. konzorcium jóvoltából. A képzések célja, hogy vállalkozások megismerhessék a közbeszerzési eljárások törvényes kereteit, valamint megtanulhassák az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer haszn [...]

2024.02.13.

A 2024-ben hatályos, és hatályba lépő adózási aktualitásokról Szentesen, Makón és Hódmezővásárhelyen tartottak szakmai fórumot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakértői, Híres-Pestuka Gabriella és Szabó Gábor. Az ingyenes eseményeinken összesen 145 érdeklődő vett részt, és tette fel kérdéseit.

2024.02.09.

A STAR II Konzorcium „A GDPR egyszerűen kis-és középvállalkozások részére” címmel kézikönyvet állított össze, mely azzal a céllal született, hogy könnyebben érthetővé tegye az Általános Adatvédelmi Rendeletet a kis- és középvállalkozások számára.

2024.02.07.

A társadalmi vállalkozóvá válást támogató SENIMA projekt két éven át tartó útja 2024 januárjában véget ér. Ismerkedjen meg a projekt eredényeivel.

2024.01.30.

December 13-án Kamaránk hibrid adózási tájékoztatót tartott, ahol Horváthné Huszka Bernadett, a NAV szakértője mutatta be a változásokat. Az előadás visszanézhető Youtube csatornánkon, illetve a bemutatott prezentációk is letölthetőek.

2023.12.14.

Az Európai Munkaügyi Hatóság tájékoztató kiadványt készített Kiküldött munkavállalók az építőiparban - Ismerje meg jogait és kötelezettségei címmel, melyben összegyűjtésre kerültek a kiküldött munkavállalók jogai, és a legfontosabb teendők, amikre figyelni kell kiküldetés során.

2023.10.27.

Kamaránk "Az egyes szakmák egészségügyi kizáró vagy korlátozó tényezői" című kiadvánnyal abban segít, hogy az összes ágazatban szakmánként sorolja fel azokat az egészségügyi kizáró vagy korlátozó betegségeket, amelyek nem teszik lehetővé bizonyos szakmák elsajátítását. Az Innovatív Képzéstámogató Központ alap [...]

2023.10.03.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának új, Ötletből érték – IP Iránytű KKV-knak című kiadványa a kis-, és középvállalkozásoknak segít eligazodni az oltalmi formák (szabadalmak, védjegyek, designoltalmak stb.) világában. Az ingyenesen elérhető online útmutatóban olyan gyakorlati tanácsokat olvashatnak a vállalkozások, [...]

2023.09.01.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezdő vállalkozásoknak, főképp mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a megalakulásuktól számítva 30 napon belül Mentor Program lehetőséget kínál. A program eddigi működése során felmerült gyakori kérdésekre adott válaszok összefoglalója már online is elérhető.

2023.09.01.

A NAV frissítette információs füzetét a számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályairól. Az általános forgalmi adó alanyainak a termékértékesítéseikről, szolgáltatásnyújtásaikról bizonylatot kell kibocsátaniuk, az információs füzetben ennek az alapvető szabályait ismertetik.

2023.08.25.

A MOHU Partner Portál Intézményi hulladékbirtokosok által használt funkciónak használatához oktató videók érhetőek el, melyek a regisztráció, és a szerződéskötés folyamatát mutatják be.

2023.07.04.