Hírek - Összes hír

Enterprise Europe Network irodánk részt vesz az Európai Bizottság legújabb kutatásának népszerűsítésében. Ez a kérdőív azoknak a kkv-knak szól, amelyek határokon átnyúló tevékenységet folytatnak vagy terveznek folytatni az EU-n belül.

2024.01.25.

Az Európai Bizottság felmérésének célja a szakmai gyakorlatok minőségi keretrendszeréről szóló 2014. évi ajánlás aktualizálása.

2023.11.03.

A mostani felmérés kitöltésével visszajelzést adhat az Európai Bizottság felé az építőipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások kihívásaival kapcsolatban.

2023.08.15.

Még tart a 2014-2027 közötti európai kutatási és innovációs programok múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott eddigi legnagyobb nyilvános konzultáció.

2023.02.09.

Ez a konzultáció az Európai Bizottság által a késedelmes fizetésekről szóló (2011/7/EU) irányelv felülvizsgálatának előkészítése céljából végzett munka részét képezi.

2023.02.01.

Az Európai Bizottság egy esetleges új európai jogszabályról kéri ki az Ön véleményét. Ez a jogszabály előírná az Európai Unióban műanyag pelletet előállító, kezelő, feldolgozó, szállító és tároló vállalatok számára, hogy fogadjanak el helyes gyakorlatokat a műanyag pelletek kiszóródásának és a környezetbe (ta [...]

2023.01.30.

Az Európai Bizottság szeretné javítani a nemzeti cégnyilvántartásokban szereplő, vállalkozásokkal kapcsolatos információkhoz való uniós szintű hozzáférését, ezért felmérést indít a kkv-k körében, hogy megismerje a felmerülői nehézségeket, észrevételeket.

2022.05.09.

A hazai Enterprise Europe Network konzorcium részt vesz az Európai Bizottság felmérésében, melynek célja a kkv-k véleményét megismerni a REACH-rendeletről, és felhasználni a visszajelzéseket a szabályozás felülvizsgálata során.

2022.04.29.

Kamaránk Enterprise Europe Network irodája részt vesz az Európai bizottság kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatásának népszerűsítésében, melynek célja felmérni a kiberbiztonsággal foglalkozó vállalkozások növekedéssel kapcsolatos nehézségeit, és a fejlődéshez szükséges finanszírozási igényeket.

2022.01.27.

Enterprise Europe Network irodánk részt vesz az Európai Bizottság legújabb kutatásának népszerűsítésében, melyben B2B tevékenységet folytató vállalkozások részvételére számítunk. A felmérés célja a késedelmes fizetések megelőzését és hatásaik mérséklését célzó intézkedések meghatározása. A kérdőívben a [...]

2021.09.22.

Az Enterprise Europe Network részt vesz a bizottság konzultációjának hazai népszerűsítésében. A felmérés célja, hogy összegyűjtse a kis- és középvállalkozások véleményét a fenntartható termékekre irányuló kezdeményezésről (Sustainable Products Initiative), amelyet az Európai Bizottság az elmúlt évi, a körforgáso [...]

2021.06.07.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a vidéki területek hosszú távú jövőképével kapcsolatos új kezdeményezéséről, mely célja a vidéki területek jelenlegi lehetőségeiről és kihívásairól, vidéki térségek törekvéseiről és az azok eléréséhez szükséges intézkedésekről szóló vélemények gyű [...]

2020.09.16.