NTAK tájékoztató Makón

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos NTAK ismeretterjesztő roadshow-t tart, melynek Csongrád-Csanád vármegyei eseménye Makón kerül megrendezésre június 6-án 14 órától.

  1. július 1-jétől Magyarország összes online pénztárgépet használó vendéglátó üzlete és jeggyel látogatható turisztikai attrakciója köteles szoftvert használni, és forgalmi, statisztikai adatait szoftveren keresztül továbbítani a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK)

Az ingyenesen elérhető „VENDÉGEM Vendéglátás” vendéglátó szoftvert és a „VENDÉGEM Attrakció” jegykezelő szoftvert alkalmazó adózói kör számára mindkét szoftver használható a nyugtakibocsátási kötelezettség – valamint egyéb bizonylatok és események –teljesítésére, illetve az erről történő adózói adatszolgáltatási kötelezettségre, ezáltal pedig az online pénztárgép kötelező használatának kiváltására.

Időpont: 2023. június 6. 14 óra
Helyszín: Makó, Korona Szálló, Széchenyi tér 10. I. emelet

Ekkortól már csak NTAK adatszolgáltatásra alkalmas szoftverekkel értékesíthetik termékeiket az alábbi kategóriába tartozó szolgáltatók:

Vendéglátóhelyek esetében: éttermek, cukrászdák, büfék, kávézók, italüzletek, bárok, zenés-táncos szórakozóhelyek, gyorséttermek és alkalmi vendéglátóhelyek.
Turisztikai attrakciók esetében: múzeumok, várak, kastélyok, fürdők, strandok, kalandparkok, állatkertek, vidámparkok, védett természeti területet bemutató helyek, turisztikai közlekedési eszközök, valamint zenés-táncos rendezvények.

Annak érdekében, hogy a vállalkozók időben felkészülhessenek az adatszolgáltatásra, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos NTAK ismeretterjesztő roadshow-t indít. A rendezvényeken

• részletesen megismerheti az NTAK-ot,
• megtudhatja milyen előnyökkel jár vállalkozása számára az adatszolgáltatás,
• bepillantást nyerhet az MTÜ által biztosított ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás és Attrakció szoftverekbe, amelyek az adatküldés mellett az egyszerű kereskedelmi feladatokat is képesek ellátni,
• informálódhat a 0-24 órás ügyfélszolgálatról.
• Sőt az ismertetőt követően be is regisztrálhat az NTAK-ba, amelyhez személyes segítséget is kérhet a helyszínen.

A résztvevőknek lehetősége lesz a helyszínen regisztrálni az NTAK-ba. A regisztrációhoz laptop, vagy táblagép szükséges.

A regisztrációhoz az alábbi iratokra lesz szüksége nyomtatott, vagy digitális formában:
• A tevékenységet végző jogi személy adószámára;
• A tevékenységet végző jogi személy székhelyének és levelezési címének adataira;
• A regisztrációt végző személy − aki a tevékenységet végző jogi személy törvényes képviselője − ügyfélkapus belépési adataira (felhasználónév, jelszó)
• Szükség esetén meghatalmazásra

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát jelezze legkésőbb 2023. június 02-ig az ntak@mako.hu e-mail címen nevének megadásával.

További információk:
info.ntak.hu
info.vendegem.hu