Hírek - Összes hír

Megjelent az NTAK adatszolgáltatást módosító rendelet. A kormány elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatát, így a vendéglátó üzletek és jeggyel látogatható turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége szakaszosan indul el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé.

2023.06.27.

Az MTÜ javasolja azt is, hogy a 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára ne legyen kötelező az NTAK adatszolgáltatás.

2023.05.24.

Az ingyenesen elérhető „VENDÉGEM Vendéglátás” vendéglátó szoftvert és a „VENDÉGEM Attrakció” jegykezelő szoftvert alkalmazó adózói kör számára mindkét szoftver használható a nyugtakibocsátási kötelezettség – valamint egyéb bizonylatok és események –teljesítésére, illetve az erről történő adózói adat [...]

2023.05.19.

Online tájékoztató rendezvényt szervez május 11-én a Modern Vállalkozások Programja az NTAK regisztrációhoz kapcsolódóan. A Turisztikai Vállalkozások Digitalizációja című rendezvényen szó lesz arról is, hogyan érdemes választani a rendelkezésre álló szoftverek közül.

2023.04.28.

Az NTAK-ba regisztrált minden vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció számára ingyenesen elérhetőek a Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított VENDÉGEM szoftverek. A VENDÉGEM Vendéglátás és a VENDÉGEM Attrakció amellett, hogy automatikusan továbbítja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé a statiszt [...]

2023.04.27.

A hazai szálláshelyeket követve, július 1-jétől közel 60 ezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció kezdi meg forgalmi, statisztikai adatai továbbítását a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Közülük eddig közel 20 ezren regisztráltak az NTAK-ba.

2023.03.17.