Sikeres volt az első RILIAM projekt workshop

Megtartotta első workshopját a RILIAM projekt (Regional Innovation Laboratory for Industrial Automation and Mechatronics, HUSRB/1602/41/0012) Szegeden. A 2018 júliusától indult program célja a határ mindkét oldalán egy-egy innovációs kompetencialaboratórium felszerelésre, valamint a vállalkozói versenyképesség növelése az adott régióban. A 2018 december 18-án megrendezett workshopon az érdeklődők mellett részt vettek a projekt partnerek, így a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, a Szegedi Tudományegyetem, a Szabadkai Üzleti Inkubátor, és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői is.

Első workshopunk témája a határmenti régió vállalkozói kihívásainak és lehetőségeinek bemutatása volt, melyről Sárközi Szilvia, a CERTOP Termék- és Rendszertanúsító Kft. partnerkapcsolati ügyvezetői megbízottja beszélt. Mint előadásában elmondta, tapasztalataik alapján a kis- és középvállalkozások legfontosabb kihívása a többi között a nemzetközi piac megjelenése, a digitalizáció hatása, a generációs különbségek, és a jogszabályi ismeretek hiánya. A szakember a vállalkozások lehetőségei között említette, mennyire fontos a megfelelő stratégia kialakítása, új piacok megtalálása, vagy a termékkör kiterjesztése. A workshop aktív beszélgetéssel zárult, ahol a készülő laboratóriumok gyakorlati hasznát vitatták meg a résztvevők.

A projekt szegedi folytatásaként tavasszal tréningekkel, és a cégek kommunikációs és marketing tevékenységének fejlesztéséről szóló workshoppal várják az érdeklődőket.      

                           

Szerző: Hegedűs-Szabó Irén
2018.12.19.