Hírek - Összes

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ICC Magyar Tagozata 2020. október 13-án, kedden online Incoterms 2020 képzést szervez.

2020.09.18.

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy 1 milliárd euró értékű pályázati felhívást tesz közzé olyan kutatási és innovációs projektekre, amelyek az éghajlati válságot kezelik, és hozzájárulnak Európa egyedülálló ökoszisztémáinak és biológiai sokféleségének védelméhez.

2020.09.18.

Ezúton tisztelettel meghívjuk a megújult felnőttképzési rendszerrel kapcsolatos online tájékoztató konferenciára, amely során ismertetjük a szeptember 1-jétől elindult új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásait, az azok mögött meghúzódó stratégiai (szakpolitikai) megfontolásokat, valamint bemutatjuk az elmúlt id [...]

2020.09.17.

Novákné Halász Anna esetében nem közhely, hogy gazdag életpálya áll mögötte, és persze még koránt sincs vége. A kamara küldöttgyűlésén Szolgáltatásért tagozati díjjal ismerték el munkáját. Jelmondata is van, mint egy püspöknek: Soha ne add fel!

2020.09.17.

A kormány döntött többek között a szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásáról és a koronavírustesztek hatósági árának megállapításáról, így egy teszt maximális ára 19 500 forint lehet.

2020.09.17.

Videokonferencia keretei között mélyíthetik ismereteiket az élelmiszeripar, a borgasztronómia, a turizmus és az egészségügy területén tevékenykedő résztvevők. A rendezvény azoknak szól, akik nyitottak arra, hogy megismerjék és alkalmazzák tevékenységükben más nemzetek tapasztalatait.

2020.09.17.

Október 8-án Európai Online állásbörzét szervez az EURES Magyarország VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Nap címmel. Állásbörze célja, hogy a magyarországi cégeknek és az álláskeresőknek is segítséget nyújtsanak.

2020.09.17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata a török gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségekről szóló online tájékoztatót tart október 2-án, melyet Magyarország ankarai nagykövetségével együttműködésben szervez meg.

2020.09.16.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a vidéki területek hosszú távú jövőképével kapcsolatos új kezdeményezéséről, mely célja a vidéki területek jelenlegi lehetőségeiről és kihívásairól, vidéki térségek törekvéseiről és az azok eléréséhez szükséges intézkedésekről szóló vélemények gyű [...]

2020.09.16.

Az építésgazdasági szereplők körülményeinek feltárására céljából a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához kapcsolódó adatfelvétel az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért felelős Államtitkársága összeállított egy felm [...]

2020.09.16.

Megjelentek a zenészeknek, fesztiválszervezőknek szóló pályázati felhívások, és meghosszabbították a megújuló energia pályázat, így október 15-ig még lehet pályázni. További aktualitások cikkünkben olvashatók.

2020.09.16.

Egy júniusban megjelent kormányrendelet lényegesen átalakítja a jótállás, és a szavatosság hatályos szabályait 2021-től A változások jelentős része a fogyasztókat hozza kedvezőbb helyzetbe, így a kereskedőknek és a szervizeknek fel kell készülniük az új szabályok alkalmazására.

2020.09.16.