A vállalkozások is igénybe vehetik a JOGpontok ingyenes szolgáltatásait

A JOGpontok ingyenes jogi segítséget nyújtanak több vállalkozásokat érintő témakörben is, úgymint a munkajog, az adójog, a társasági- és a cégjog, a szervezeti jog, a vállalkozások joga, és a társadalombiztosítási jog. Igénybe vehető tájékoztató tanácsadás, személyre szabott jogi tanácsadás, és iratszerkesztési segítség vállalkozásoknak, és magánszemélyeknek egyaránt.

A regionális és összehangolt JOGpontok projektek ingyenes jogi segítséget nyújtanak a munka világában. A projekt európai uniós támogatással valósul meg. A jogsegély-szolgáltatás teljesen díjtalan és anonim a segítségnyújtás során.

A projekteket működtető országos munkáltatói érdekképviseletek és szakszervezetek – ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, Munkástanácsok Országos Szövetsége, ÉSZT, LIGA Szakszervezetek – gyakorlott jogászokkal dolgozó rendszert állítottak fel, amelyben több formában vehető igénybe szolgáltatás, így személyesen vagy akár elektronikusan is kaphatnak segítséget jogi kérdések, problémák kezelésében. Kollektív munkajogi viták elrendezésében pedig a Munkaügyi tanácsadó és Vitarendezési Szolgálat vehető igénybe 2019.07.01-től a projektek keretében (a szolgáltatásokról bővebb információt a www.munkaugyivitarendezes.hu honlapon találhatnak).

A JOGpontok projektek kizárólag a Jogsegélyszolgálat területei menüpontban (munkajog, cégjog, TB, adójog) leírt témákban biztosítják a válaszadást.

A szolgáltatás igénybevételének módjáról az egyes jogsegélyformák alatt (telefonos jogsegély, jogsegély e-mailben, chates jogsegély, JogÁsz Napok) tájékozódhatnak az érdeklődők.
Kérdéseiket applikáción keresztül is feltehetik.