Találkozott már olyan bürokratikus akadállyal, amelyből valamilyen módon hátránya származott Van ötlete, hol és hogyan lehetne egyszerűsíteni?

Az Európai Bizottság célul tűzte ki azon szabályozórendszer tökéletesítését, amelyben az európai vállalkozások működnek, ezáltal segítve őket abban, hogyversenyképesek maradjanak az egységes piacokon.

Jelenleg is zajlanak az új törvényhozási javaslatok háttérvizsgálatai, a meglévő jogszabályokat pedig hatékonyságuk alapján értékelik. A valós problémákat leginkább a vállalkozások tapasztalják, és éppen ezért a Bizottság szeretné hallani az Ön véleményét is.

abstract_human_photography

Ha bármi olyan problémát észlel, amit orvosolni lehetne (pl. engedélyeztetési eljárások, export, import bonyolultsága, pályáztatással kapcsolatos észrevételek, ha valamely üzleti partner, vagy hatóság olyan feltételeket diktál, amelyből Önnek hátrány van, vagy túlzott költségekkel jár, csökkenti a forgalmat stb), kérjük, jelezze azt nekünk. Ezt követően az Enterprise Europe Network – Szeged a beérkezett észrevételeket egy adatbázison keresztül továbbítja (névtelenül) a Bizottság felé, ahol minden egyes eset teljes egészében feldolgozásra kerül. Várjuk vállalkozói érdekképviseleti szervezetek jelentkezését is!