Többféle támogatást is igényelhetnek a vállalkozások létszámbővítés esetén

A május 16-án elindult munkaerő-kínálat bővítési programban a vállalkozások bértámogatásra, lakhatási, és utazási támogatásra igényelhetnek támogatást az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán, ami június 3-tól kiegészült képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatással, valamint a szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatással.
 
2024. május 16. napjától megnyílt a lehetőség A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű munkaerőpiaci programban - amelynek főbb keretei itt olvashatóak - való jelentkezésre, belépési pontként az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak.
 
A program azoknak a 30-64 év közötti személyeknek a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik jelenleg nem dolgoznak és álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes (az illetékesség kapcsán segítséget ide kattintva talál)  járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán. 
 
A program indulásával párhuzamosan 2024. május 16. napjától már kérelmezhető támogatásokról (bértámogatás, lakhatási támogatás álláskeresőnek, utazási támogatás álláskeresőnek) és a 2024. június 03. napjától kérelmezhető támogatásoktól (képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatás és szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás) a lenti, kapcsolódó tartalmak alatt érhetők el a Hirdetmények, továbbá a támogatások kérelmezését segítő minták és egyéb dokumentumok. 
 
További információ a programról és a kapcsolódó dokumentumok ITT érhetőek el.