Ingyenes robotika szakkört indítunk Szentesen

Szeged után Szentesen is ingyenes robotika szakkört indít a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara azoknak az 5-8. osztályos fiataloknak, akiknek kedvük van programozni és robotokat építeni. A szakkör május 7-től június 20-ig tart majd, a fiatalok minden héten kedden és csütörtökön találkoznak 15 óra 30 perctől 17 óra 30 percig. Fontos, hogy a szakkörre nem csak szentesi diákokat vár a kamara, más települések fiataljai is részt vehetnek azon.

A hat héten keresztül Lucza László, a szentesi Koszta József Általános Iskola pedagógusa foglalkozik majd a tanulókkal, akik megismerkednek a Scratch programozással, játékprogramok készítésével, a Kodu felülettel és abban az önálló játék készítéssel, az Appinventor felülettel, abban egyszerű applikációk készítésével, valamint az Edison robotokkal is.

A foglalkozások helyszíne:
Szentes Városi Könyvtár – 6600 Szentes, Kossuth utca 33-35.

Jelentkezési határidő:
2024. május 6., hétfő – 14:00

Első szakkör időpontja:
2024. május 7., kedd – 15:30

A részvétel ingyenes, de a korlátozott létszám miatt (egy csoport maximum15 fő) regisztrációhoz kötött. Előnyt élveznek a szakkör iránt újonnan érdeklődők és az önkéntes kamarai tagjaink hozzátartozói. Jelentkezni ide kattintva lehet.

 

Információ, kamarai kapcsolattartó:
Horváth Gábor, képzési vezető
+36303862304
horvath.gabor@cskik.hu

 

Életképek, információk az eddigi robotikával kapcsolatos programjainkról: https://csmkik.hu/hirek/bemutatkkal-s-ifj-bajnokokkal-zrultak-kamarnk-robotika-tborahttps://www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2023/07/robotcsodak-bemutatasaval-zarultak-a-kamarai-robotika-taborok-galeria