Aranykoszorús mestert avattunk és vállalkozókat díjaztunk Kapcsolatépítő Üzleti Estünkön

Izgalmas homokanimációs produkció, a Tisza Kvintett előadása, speciális tárlatvezetés "A jólfésültség története – Nagyvárosi forradalom a fodrásziparban" című időszakos kiállításon, meglepetés vendég, gin-kóstoló és sok-sok varázslat – Kamarai Kapcsolatépítő Üzleti Estet tartott május 24-én a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara. A 30 éves gazdasági önkormányzat hagyományos nyárindító estjének ezúttal a szegedi Móra Ferenc Múzeum adott otthont, ahol Dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke arról beszélt, hogy a jövőt olyan dolgok határozzák meg, mint a robotika, az informatika vagy a digitalizáció, és többek közt szükség lesz például olyan változásokra, mint a zöld átállás.

Megjegyezte, a vármegye adottságai rendkívül jók, hiszen van két határunk, Románia és Szerbia, kiváló üzleti lehetőségek kínálkoznak a jövőt tekintve, jó földrajzi adottságokkal rendelkezünk és itt van az ország egyik legjobb egyeteme, mellyel jó kapcsolatot ápol az iparkamara. Közölte, ahhoz, hogy a vármegye élen járjon, a kamara azzal tudott hozzájárulni eddig, hogy a vidéki kamarák közül a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a második legnagyobb, legjobban működő, legjobban szervezett kamara.

Kiemelte, az eddig csak áhított ipari struktúraváltás is megkezdődött a BYD és a Rheinmetall Szegedre érkezésével, ezáltal pedig Csongrád-Csanád is felzárkózhat majd a felső kategóriához. De ehhez szükség van ahhoz, hogy a vállalkozók és a gazdasági szereplők ismerjék egymást és együttműködjenek, ezt a célt szolgálja évről évre a kamara üzleti estje - zárta gondolatait az elnök.

Az iparkamara életében már hagyomány, hogy évente egy alkalommal tagozati díjakban részesítik azokat a vállalkozókat, akik a gazdasági, kamarai és/vagy a közéleti munkában, saját ágazatukban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évek során. Továbbá etikailag is példaképek, tevékenységük pedig a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara ismertségét, elismertségét jelentősen növelte.

Idén az Iparért Díjat dr. Majó-Petri Zoltán, a kamara elnökségi tagja, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) docense, a Kereskedelemért Díjat az immáron harmadik alkalommal MagyarBrands díjazott COMPUTHERM márka tulajdonosa, a Quantrax Kft., a Szolgáltatásért Díjat Dr. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja, a Kézművességért Díjat pedig Benczur Sándor, a H-Marcipán Kft. ügyvezetője vehette át pénteken. Emellett a gazdasági önkormányzat átadta “Az év duális képzőhelye 2024” szakképzési díjat is, ezt idén a Naturtex Kft. érdemelte ki. 

Az est részeként Aranykoszorús Mestert is avatott a kamara. A címet évről évre olyan szakemberek vehetik át, akik legalább 30 éve a pályán vannak, és munkájukat mindvégig magas színvonalon végezték, teljesítményük az erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló. Ebben ez évben a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara döntése szerint a szentesi születésű Presztóczki Veronika fodrász mester érdemelte ki a címet.

Az elismerések, díjazások mellett a rendezvény célja az volt, hogy a vármegye vállalkozói kapcsolatot építsenek, szorosabbra fűzzék a korábban létrejött együttműködéseket egymással és az iparkamarával is.

A Móra Ferenc Múzeumban megrendezett estet a kamara küldöttgyűlése előzte meg, melyen többek közt a tisztségviselők elfogadták a gazdasági önkormányzat 2023-as beszámolóját, miszerint az iparkamara múlt évi tevékenységének fókuszában az önkéntes taglétszám szinten tartása, a tagok gazdasági súlyának növelése és a kamara megítélésének javítása volt.

Galéria