2024-ben is keresik „Az év felelős foglalkoztatóit”

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázatát.

A szervezetek pályázhatnak – többek között – a munka-magánélet közti egyensúly, közösségépítés, csapatépítés, képzés, kompetenciafejlesztés, egészségmegőrzés, tehetséggondozás, munkahelyi környezet, társadalmi szerepvállalás terén, továbbá minden olyan tevékenységgel, amelyek egyértelműen felelős foglalkoztatási célt valósítanak meg – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A díjra több kategóriában is pályázhatnak a vállalkozások: elismerés jár a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak és az egyéb gazdálkodó szervezeteknek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2024-ben is különdíjban részesíti a képzés, szakképzés területén leginkább kiemelkedő pályázatot. Idén első alkalommal kerül meghirdetésre a „Tudatos egészség – különdíj” azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a munkavállalóik fizikai és mentális egészségmegőrzése, fejlesztése érdekében. Szintén első alkalommal pályázható a „Zöld jövő – különdíj” azon, zöld megoldásokat alkalmazó munkáltatók részére, ahol napi szinten jelen van a környezetért történő tudatos felelősségvállalás, aktívan alkalmazzák és hirdetik ennek fontosságát. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2024-ben is „A Főváros Felelős Foglalkoztatója” különdíjat ajánlja fel a legjobb, budapesti székhellyel rendelkező pályázónak.

Pályázni május 14-től július 19-ig lehet, a részletes információk az OFA Nonprofit Kft. honlapján találhatók.