Turisztikai tájékoztató Makón

A CSMKIK Turisztikai tájékoztatót szervez a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésével, ahol bemutatásra kerül az ECOTOURS projekt, valamint az NTAK-kal kapcsolatosaktuális információ. Az esemény Makón kerül megrendezésre június 6-án 14 órától.

Időpont: 2023. június 6. 14 óra
Helyszín: Makó, Korona Szálló, Széchenyi tér 10. I. emelet

Az eseményen bemutatásra kerül, hogy ECOTOURS projektünk keretében a turisztikai vállalkozásoknak milyen lehetőségeket tudunk kínálni, valamint szó lesz az NTAK rendszeréről is, ugyanis 2023. július 1-jétől Magyarország összes online pénztárgépet használó vendéglátó üzlete és jeggyel látogatható turisztikai attrakciója köteles szoftvert használni, és forgalmi, statisztikai adatait szoftveren keresztül továbbítani a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).

Az ECOTOURS projekt célja az európai turisztikai célpontok fenntarthatóságának, versenyképességének és gazdasági megújulásának növelése a körkörös turizmuson keresztül. A projekt a helyi közösségeket célozza meg Olaszország, Görögország, Franciaország, Magyarország, Spanyolország, Ciprus területén, beleértve a természeti és kulturális nemzetközi jelentőségű örökségeket, amelyek közös társadalmi-gazdasági kihívásokkal küzdenek a COVID-19 világjárvány hatásai miatt.

A projektben részt vevő KKV-k számára lehetőség nyílik többek között a fenti régiókba szervezett 1 tanulmányúton való részvétel (melynek költségeit 650 EUR értékben térítjük) melynek célja a jógyakorlatok és tapasztalatok megosztása, valamint a határokon átnyúló kapcsolatépítés. Ezen kívül tanácsadási szolgáltatást vehetnek igénybe összesen több, mint 6 000 EUR értékben.

 A pénzügyi támogatásból

  • 2 000 EUR 80 órás üzletfejlesztési-, digitalizációs és innovációs, fenntartható brand-építési tanácsadásra,
  • 4 000 EUR pedig fenntarthatósági tanúsítvánnyal kapcsolatos tanácsadásra fordítandó, melyek eredményeként egy fenntarthatósági tanúsítványt szükséges megszerezni és bemutatni.

 Ezen kívül a 16 vállalkozásból álló csapatok között digitális interaktív útvonaltervezési verseny keretében elnyerhető 10 000 EUR díj rá eső részét is megkaphatja a vállalkozás.

 A programban résztvevő vállalkozások egyúttal közösen (nemzeti szinten) létrehoznak egy körforgásos turisztikai útvonaltervet, melyek egyedi és emlékezetes utazási élményeket kínálnak a felhasználók számára.

 A pályázat benyújtási határideje: 2023. augusztus 10.

A pályázat megvalósításának várható időtartama 2023. októbertől 2025. februárig tart.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát jelezze legkésőbb 2023. június 02-ig az ecotours@csmkik.hu e-mail címen nevének megadásával.