Meghosszabbított határidővel igényelhetőek a bértámogatások

Az ágazati bértámogatási programban március 10-ig, míg a kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatására február 22-ig adható be kérelem. A megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályánál igényelhetőek a támogatások.

Még elérhető a kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatása

Február 22-ig érhető el a kutatási, fejlesztési és innovációs szektor magasan képzett munkavállalói után igényelhető bértámogatás. Változás, hogy a támogatás már újonnan felvett dolgozókra is igényelhető. A vállalkozásnak ebben az esetben garantálnia kell, hogy a 2020. december 29-i statisztikai állományi létszámát bővíti. A támogatás legfeljebb három hónapos időtartamra igényelhető, és az összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot munkavállalónként. A támogatás fejében garantálnia kell a munkavállalónak legalább a támogatási idővel megegyező továbbfoglalkoztatását. A támogatás, illetve a továbbfoglalkoztatás időtartama alatt a munkáltató a munkavállaló munkabérét nem csökkentheti. A kérelmet a munkáltató a székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához nyújthatja be. További információ ITT érhető el.

Változások az ágazati bértámogatási programban

Változások az ágazati bértámogatási programban Az ágazati bértámogatási program meghosszabbításra került, továbbá lehetővé teszi a támogatás előlegként történő kifizetését. A korlátozások miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások, azaz a vendéglátás, szabadidős tevékenység szolgáltatást nyújtó munkaadók részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére 50 százalékának megfelelő összegű támogatás nyújtható, legfeljebb bruttó 241 500 forintig. A támogatás 2021. március 10-ig igényelhető a megyei kormányhivatalnál. További információ ITT érhető el.