December 9-ig lehet pályázni a Magyar Falu Program újabb szakaszában

Újabb szakasza indult el a GINOP-1.2.9-20-as Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című programnak. Ebben a szakaszban azon mikrovállalkozások pályázhatnak, akik szabad vállalkozási zónának minősülő, vagy szabad vállalkozási zónának nem minősülő területen található, 5000 fő alatti - településen valósítják meg fejlesztéseiket.

A programban 2-10 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak az 5000 fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő mikrovállalkozások. A támogatás formája vissza nem térítendő, intenzitása maximum 70 százalék. A lehívható előleg mértéke 50 százalék.

A támogatás új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházás megvalósítására, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható. Részlegesen támogatható a munkavégzéshez szükséges feltételek megteremtésére, valamint gyártási licenc és know-how, illetve immateriális javak beszerzése és az információs technológia-fejlesztése is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható bérköltség, sőt a projekt-előkészítés és projektmenedzsment is.

A pályázó vállalkozásoknak minimum 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük és állományi létszámuk minimum 1 fő kell, hogy legyen.

A támogatási kérelmek beadására 2021. november 9-től 2021. december 9-ig van lehetőség.

A további részleteket a felhívás tartalmazza, amely IDE kattintva érhető el.