Ismét támogatott mesterképzés indul a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A mestervizsga megléte a 2011. évi CLXXXVII. szakképzésről szóló törvény alapján szeptembertől azon szakképesítések tekintetében kötelező, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit. 

 

Mestervizsgára a felkészítő tanfolyamokat a területi kamarák szervezik és bonyolítják. A képzések időtartamáról, ütemezéséről, költségeiről az illetékes területi kamara tud bővebb felvilágosítást adni.

 

A rendeletben kiadott Mestervizsga követelményeket az MKIK honlapján érheti el:

http://mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/rendeletben-kiadott-mestervizsga-kovetelmenyek-2583

 

A NFA-KA-NGM-1/2014/TK/20 támogatási szerződés korlátozott számban lehetőséget teremt arra, hogy a tanulószerződéssel/együttműködési megállapodással rendelkező cégek munkavállalói (ISZIIR-ben nyilvántartott szakoktatók) támogatást kapjanak mesterképzés teljesítésére. Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatóak a programba, akik munkáltatója írásban nyilatkozik, hogy 3 éven belül képzési tevékenységet kezd.

A támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, amely a mesterképzés számított költségének 20%-a (kb. 60.000.- Ft.). A mestrevizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra elméletből (pedagógia, vállalkozási ismeretek, szakmai elmélet) és 40 óra szakmai gyakorlatból áll. A képzés elindulásának várható időpontja 2015 tavasz.

A pályázatok elbírálása során figyelembe kell venni a sorrendiséget, amelynek alapja a jelentkezés beérkezési dátuma. Jelentkezési határidő folyamatosan, amíg a támogatásra fordítható keret rendelkezésre áll.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara már fogadja az előzetes jelentkezéseket!

A regisztrációs lap kitöltésével jelezheti részvételi szándékát, amelyet ERRE A LINKRE kattintva érhet el.

 

FONTOS! A linkre kattintva töltse ki a felugró táblázatot, majd küldje el a regisztrációs lapot a ’Küldés’ fülre kattintva. A sikeres regisztrációt követően, a regisztrációs felületen felugró ablakban kap visszajelzést a megadott adatok rögzítéséről. Amennyiben nem kap visszajelzést, ismételje meg a kitöltést!

 

Azok számára, akik a támogatást nem nyerik el, igyekszik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rugalmas feltételek mellett a mestervizsgát és az arra irányuló felkészítést megszervezni.

 

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársainkat!

 

Kendik Renáta: 62/554-250/133, 30/455-1894

Forrai Szilvia: 62/554-250/174

E-mail: mesterkepzes@csmkik.hu

Ügyfélfogadás: H-Cs.:8.00-16.30, P.:8.00-14.00