SZKTV/OSZTV - kiállításra kerültek az igazolások a szakmai vizsgára történő beszámításhoz

Az MKIK által kiállított Igazolások, melyek a szakmai vizsgára történő beszámításhoz  szükségesek, március végével elpostázásra kerültek az iskolák részére. 

További információkért érdeklődjenek az adott oktatási intézményeknél! 

A szakmai vizsgára történő beszámításhoz az MKIK a versenyző számára (a szakképesítésenkénti versenyszabályzatokat figyelembe véve) az elődöntőn, a válogatón és a döntőn (szakképesítésenkénti versenyszabályzatokat figyelembe véve) elért teljesítménye alapján adja ki az igazolást, az előírt szintet teljesítők számára. Az egyes versenytevékenységekben megoldott feladatokra adott pontszámok alapján %-osan került meghatározásra a tanulók teljesítménye. Az egyes feladatrészek %-os beszámítása a szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye szerint kerül meghatározásra.

Az MKIK igazolás megküldésével értesíti a versenyző iskoláját a versenyző által elért eredményről, és a vizsgatevékenység alóli mentesülésről. A szakképesítésről a bizonyítványt az igazolás alapján a szakmai vizsgabizottság adja ki a május-júniusi iskolai rendszerű szakmai vizsga időszakában.