SENIMA: Projektet zárunk, új utakat nyitunk

A társadalmi vállalkozást támogató SENIMA projekt két éven át tartó útja 2024 januárjában véget ér.

A SENIMA (Social Enterprises Management) konzorcium 2022-ben alakult 5 különböző ország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Olaszország és Lengyelország, 6 intézményének részvételével. Célunk az volt, hogy a társadalmi vállalkozási formát népszerűsítsük és a leendő vállalkozókat könnyen adaptálható eszközökkel támogassuk.

Elértük az Erasmus+ pályázatban eredetileg meghatározott célokat, és most készen állunk arra, hogy bemutassuk projektünk termékeit a vállalkozóknak, leendő vállalkozóknak, oktatóknak, üzleti tanácsadóknak, szakmai képzőknek és a nagyközönségnek.

Ismerkedjen meg a projekt eredményeivel, amelyek támogatják a társadalmi vállalkozóvá válást!

Szereti a hagyományos tananyagokat és mélyebb ismeretekre vágyik? A SENIMA Tananyag átfogó ismereteket nyújt a társadalmi vállalkozások működési, pénzügyi és szervezeti kihívásainak kezelésére. A koncepció univerzális, így a mikrovállalkozásoktól a nagyobb szervezetekig minden vállalati mérethez illeszkedik. Az anyag négy modulja az alábbi témákkal kapcsolatos főbb tudnivalókat mutatja be:

  • A társadalmi vállalkozások üzleti modelljei és jogi formái,
  • Innováció a társadalmi vállalkozásoknál,
  • Társadalmi vállalkozások pénzügyi menedzsmentje,
  • Vállalatirányítás a társadalmi vállalkozásoknál

Kevés az ideje, vagy inkább az online tanulást részesíti előnyben? A számos eszközön működő  SENIMA elektronikus platform célja, hogy a SENIMA tananyagot gyakorlati eszközökkel és forrásokkal kiegészítve interaktív és testre szabható módon támogassa a tanulási folyamatot. Az érdeklődők a tananyagot PowerPoint diák segítségével önállóan is elsajátíthatják.

Ön a tettek embere? Nézze meg a 13 gyakorlati feladatot tartalmazó  SENIMA Eszköztár és Alkalmazott Esettanulmányt, amelyek célja a társadalmi vállalkozási elvek jobb megértésének támogatása. A partnerországokból származó 5 esettanulmány valós példákat mutat be arra vonatkozóan, hogy a társadalmi vállalkozások hogyan alkalmazták a SENIMA koncepciót.

Igazolja tudását! A SENIMA tanfolyam résztvevőinek egy független tanúsítási eljárást kínálunk az elsajátítottak igazolására. A minősítő vizsga elvégzése után megszerzett SENIMA tanúsítványt az egyének használhatják önéletrajzukban, de a munkáltatók is kérhetik képesítési követelményként. A vizsgafolyamat online, automatikus, szigorúan a SENIMA tananyag tartalmára épül, és emberi beavatkozás nélkül teszteli a megszerzett ismerteteket és készségeket.

A projekt honlapja, amelyet már több mint 2000 látogató kereste fel, további részleteket kínál a SENIMA projektről, a partnerekről, a konzorciumi tevékenységekkel kapcsolatos hírekről és olyan projektekről, amelyek mindegyike osztozik a társadalmi vállalkozói szellem előmozdítása és fejlesztése iránti lelkesedésünkben.

A projekt eredményeit 2024 januárjában valamennyi partnerországban multiplikátor rendezvényeken mutattuk be a célcsoportoknak. A rendezvények több mint 120 személyt értek el.

További részletekért, vagy a SENIMA anyagainak megismerését, fedezze fel a SENIMA weboldalát, vagy kövessen minket a SENIMA közösségi médiában.

Nézze meg a SENIMA projektet és az eredményeinket bemutató videóinkat:

 

 

A SENIMA proejkteredmények ingyenesen elérhetőek. Használja őket, hogy innovációval és céllal gazdagítsa jelenlegi vagy jövőbeli társadalmi vállalkozásának törekvéseit.

További részletekért, vagy a SENIMA anyagainak megismerését, fedezze fel a SENIMA weboldalát, vagy kövessen minket a SENIMA közösségi médiában.

Sok sikert a tanulmányokhoz! A pozitív változás felé vezető út most kezdődik!

Website

Facebook

LinkedIn