Orbán Viktor: A bölcsödék nyitva maradnak, a virágüzletek is csak kedden zárnak

Orbán Viktor Miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban beszélt a szigorításokról. Mint mondta a bölcsődék még nyitva maradnak, és a virágboltok is csak március 9-én kedden zárnak be, hogy a már nőnapra megvásárolt készleteket el tudják adni. Emellett az élethez szükséges termékeket árusító üzletek is nyitva maradhatnak.

A vállalkozások támogatásáról kijelentette, hogy a bezárásokban érintett vállalkozások egész márciusra megkapják a bértámogatást, és elengedik az önkormányzati és állami tulajdonú ingatlanok bérleti díját, illetve kiterjesztik az adókedvezményeket, és elengedik a katát is egész márciusra.

Az utazásokkal összefüggésben azt kérte, hogy mindenki halassza el a luxusnyaralásokat, mert a vírus hazahozatalával bajba sodorhatnak másokat.

Az oltásokról a kormányfő elismerte, hogy van némi technikai zavar, de a terv jól halad. Szerinte áprilisra 2,4 millió beoltott ember lesz, július elejére pedig 8 millió feletti számot szeretne.

A részletszabályok még nem jelentek meg a Magyar Közlönyben, de amint megjelennek kamaránk honlapján is elérhetők lesznek.