Nagyfa-Alföld Kft. kamarai tagunk bemutatkozása

TÁRSASÁGUNK RÖVID BEMUTATÁSA

 

A Nagyfa-Alföld Mezőgazdasági és Vegyesipari Kft. a nagy múltú Alföldi Bútorgyár általános jogutódja. A Kft. 100 %-os állami tulajdonban lévő egyszemélyes gazdasági társaságként működik, átlagosan 300 elítélt munkáját szervezi és irányítja, szegedi székhelyén és nagyfai-, valamint budapesti fióktelepén, a kézi munkaerő igényű mezőgazdasági munkáktól kezdve, a fa- és fémipari termékek, laminált irodai bútorok, WPC padlóelemek gyártásán át az aprólékos figyelmet igénylő bérmunkában történő műszaki szerelésig sokféle tevékenységben. 

A Nagyfa-Alföld Kft. alapvetően kettős feladatot lát el:

  • egyrészt állami feladatnak minősülő büntetés-végrehajtási feladatot a fogvatartottak foglalkoztatása révén,
  • másrészt vállalkozási tevékenységet oly módon, hogy a reá bízott állami vagyon állagának megóvása megvalósuljon, valamint a minél nagyobb arányú foglalkoztatás folyamán gazdaságos, jövedelmező és hatékony tevékenységet folytasson.

 

Tevékenységeink

A szegedi székhely ipari park jelleggel üzemel. Bérmunkapartnereinknek a legegyszerűbb munkától a legbonyolultabb elektromos ágyemelőmotor-gyártásig, minden feladatra tudunk munkaerőt biztosítani. Garantált vagyonvédelem mellett, hasznosításra váró Szeged belvárosi ipari ingatlanrészek, csarnokok, termelő munkára, - munkaerő „kölcsönzési” lehetőséggel - kiadók! Végleges ár üzleti konstrukciótól függően, megegyezés szerint. 

 

A szegedi székhelyen - az országban egyedülállóan - WPC (Wood Plastic Composit) deszkák gyártása folyik. A WPC mozaik szó, amelyben a W wood (fa) és a P plastic (műanyag) komponenseket jelenti amelyekből Magyarországon jelentős mennyiségű hasznosítás nélküli hulladék keletkezik. A NagyfaAlföld Kft. által gyártott WPC padló termékcsalád egyes termékei a körforgásos gazdaság szempontjai alapján készülnek, amelynek során az újrahasznosított alapanyagok a megfelelő kezelés (tisztítás, darabolás, keverés) után, az alkalmazáshoz és a feldolgozáshoz szükséges adalék anyagokkal feldolgozva (extrudálással), újra hosszú élettartamú termék előállítása történik, ezzel megfelelve a körforgásos gazdaság elvárásainak. A WPC padló családot az MSZ EN15534-es szabvány előírásai szerint gyártjuk és minősítetjük.

 

A hagyományos kézimunka és a modern technológia ötvözése manapság ritka. A Nagyfa-Alföld Kft. termékei megőrzik, sőt előtérbe helyezik a tradicionális faipari és fémipari kézi megmunkáláson alapuló tevékenységet, amely állami feladatellátáson alapuló kapacitásaiból, küldetéséből fakad. A bükk és fenyő, asztalos minőségi fűrészáru felhasználásával készülő termékek célja a funkcionalitás mellett a tartósság, a természetesség, az egészséges környezet biztosítása.

Faipari termékek:

  • egy- és kétszakaszos bordásfal,
  • 3 vagy 5 részes tornaszekrény,
  • tornazsámoly,
  • tornapad,
  • kerti asztal paddal,
  • öltözőpad,

 

Fémipari termékek:

  • biztonsági ablakrács,
  • térelválasztó rács,

 

A nagyfai fióktelep mezőgazdasági területein 680 hektáron gazdálkodunk. A szántóföldi növénytermesztés hagyományos búza-, árpa-, szója- repce, kukorica-, lucerna termesztése mellett napraforgó, szója, durum búza és vetőmag alapanyag előállításával is foglalkozunk. A szántók kisebb hányadán 5-10 ha területen a szántóföldi kertészet keretein belül fűszerpaprika, fokhagyma, vöröshagyma termesztése folyik, amelyből fűszer-krémek előállítása is történik.

                                     

A budapesti fióktelepen laminált irodabútorok és egyéb bútoripari termékek gyártását végezzük. 

             

Amennyiben felkeltettük érdeklődését az alábbi elérhetőségeken tud kapcsolatba lépni velünk:

Nagyfa-Alföld Mezőgazdasági és Vegyesipari Kft.

6724 Szeged, Cserzy Mihály utca 11. telefon: +36 62 426 679 e-mail: inform@nagyfaalfold.hu. www.nagyfaalfold.hu

Kapcsolattartónk: Kálmán Róbert kereskedelmi vezető

+36 20 333 8984 kalman.robert@nagyfaalfold.hu