MNB Konjunktúra-felmérés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

Az eddigi felmérések eredményei megtalálhatók az MNB honlapján a sajtóközlemények között. A legfrissebb publikáció az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el.

Az MNB vállalati konjunktúra felméréseinek 2022. márciusi eredményei

Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését. Annak érdekében, hogy a felmérés széles körben lefedje a hazai vállalati szektor aktuális helyzetét és várakozásait, ezúttal is szeretnénk közreműködésüket kérni a felmérés lebonyolításában.

Az aktuális felmérésben való részvételre május 15-ig van lehetőség IDE katintva.

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszok összesítve kerülnek feldolgozásra, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzések készülnek. Kérdés esetén az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres@mnb.hu e-mail címen keresztül.