Mestereket és gyakorlati oktatókat avatott a kamara, elismerést kaptak a szakmát tanuló fiatalok

Mestereket avatott a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) 2022. június 1-én Szegeden. Összesen 34-en vettek át mesterlevelet a gazdasági önkormányzat támogatott mesterképzéseinek elvégzése után. Ők még tavaly végezték el a képzést, de a járványhelyzet miatt csak most tartották meg az átadót. Autószerelő, hegesztő, kozmetikus és villanyszerelő szakmában szereztek mesterlevelet a képzés résztvevői. Mellettük átvették tanúsítványaikat a gyakorlati oktatói tanfolyamot teljesítők, és köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny dobogós fiataljait és felkészítőiket is.

Az ünnepségen dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a duális képzés fontosságát hangsúlyozva elmondta: a kamara kiemelten fontosnak tartja, hogy magasan képzett oktatók és szakemberek vegyenek részt a duális képzésben megvalósuló gyakorlati oktatásban. Mint mondta, ez lehet a záloga annak, hogy a jövőben olyan jól felkészült, piacképes tudással rendelkező fiatal munkavállalók kerüljenek a vállalkozásokhoz, akik meg tudnak felelni a gyorsan változó elvárásoknak.

A gyakorlati képzés színvonalának biztosításáért már évek óta zajlik a kamarai gyakorlati oktatói képzés is. Az oktatás két szakaszból tevődött össze: 25 óra elméleti oktatásból, valamint 25 óra gyakorlati tréningből. A képzést idén eddig összesen 24-en végezték el, ők is a mesterlevél átadón vehették át az erről szóló tanúsítványokat.

A kamara oklevéllel jutalmazta a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny dobogós fiataljait, valamint a felkészítésükben résztvevő oktatókat és képzőhelyeket is. Csongrád-Csanád megye területi előválogatóin 374 versenyző jelent meg, országos válogatókra 19 versenyző jutott tovább, melyből 9 versenyző jutott tovább az országos döntőre a Szakma Sztár Fesztiválra, ahol a megmérettetés döntőit rendezték meg. A HungExpo-n tartott finálén 7 megyei versenyző ért el dobogós helyezést.

AZ ÜNNEPSÉGEN AVATOTT MESTEREK NÉVSORA:

Autószerelő mesterek:

Bacsa Zsolt József

Balogh Róbert

Barcza Zoltán

Bozsó Norbert László

Búzás Dávid

Csák Máté

Csordás István

Dávid Róbert Márton

Held Zoltán

Mátyás Norbert

Olasz Gábor

Szabó Sándor

Szűcs Csaba

Tóth István László

Varga Zoltán

 

Kozmetikus mesterek:

Juhász Enikő

Kotroczó-Slankovits Adrienn Zita

Nagy Boglárka Csilla

Pongrácz-Jani Melinda

Sonkodiné Király Rita

Szabados Mária

 

Hegesztő mesterek:

Bán Imre

Bokros Attila

Dömény Zsolt

Kiss László

Perneki Jenő Gyula

 

Villanyszerelő mesterek:

Árva Péter

Babarczi Attila

Bertus Zoltán Tamás

Györgyi Tibor

Kiss Tamás

Kupka Dezső

Kreininger Zsolt

Pribelszki Tamás

Galéria