Mercur Díjat kapott Nemesi Pál

Mercur Díjat kapott Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) előző elnöke. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) legrangosabb elismerését a szervezet február 19-i gazdasági évnyitóján adta át Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, az MKIK elnöke.

1978-ban szerzett villamosmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán. Szakmai pályáját különböző építőipari vállaltoknál kezdte, ahol művezetőként, majd termelési főmérnökként dolgozott.

1990. január 1-én alapította meg a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt. jogelődjét, melynek alapítása óta társtulajdonosa és 2021-ig vezetője. A FERROÉP Zrt. irányítása alatt a magyar építőipar országosan ismert, meghatározó vállalkozásává vált, Szegeden és környékén számos nagyszabású felújítás, kivitelezés, technológiai korszerűsítés kapcsolódik a nevéhez. Egyik legkülönlegesebb feladatuk a Makói Hagymaház megépítése volt. A FERROÉP Zrt. megalakulása óta tevékenyen részt vesz a sport és szabadidős tevékenységek támogatásában.

Nemesi Pál vállalkozása 1994 óta tagja, Ő pedig személyesen választott tisztségviselője a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. A CSMKIK elnöki tisztségét 2008 és 2020 között töltötte be. 2008 óta az MKIK elnökségének tagja, 2016-2020 között építőipari és közbeszerzési ügyekért felelős alelnöke volt. 2015-2020 között tagja volt a Közbeszerzések Tanácsának. 2020 szeptemberétől a Dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Nemesi Pált a térség gazdaságfejlesztéséért és az építőipari ágazatért végzett áldozatos tevékenységéért, valamint a területi és az országos kamarában végzett társadalmi munkájáért részesítette az MKIK Mercur Díj kitüntetésben.
A díjátadón készült fotó ezen a linken tölthető le, a kép forrása a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.