Megjelent "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül" című GINOP_Plusz-3.2.1-21-2021-00001 kiemelt projekt

Megjelent "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül" című GINOP_Plusz-3.2.1-21-2021-00001 kiemelt projekt.
 
Az összesen 70 milliárd forint kerettel meghirdetett Program célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján támogatást kaphatnak.A Felhívás alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium, Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok által alkotott konzorcium a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. törvény továbbá a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról szóló 100/2021. (II. 27.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján feltételesen vissza nem térítendő támogatásként nyújtja. A program forrását az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Támogatás a harmadik meghirdetési szakaszban képzési költségre, bértámogatásra, továbbá mikro- és kisvállalkozások esetében szakmai megvalósítói költségekre igényelhető.
 
A pályázattal kapcsolatos Hirdetmény és további információ az NFSZ honlapján található.
(Forrás: NSZF)