Képzőhellyé válás folyamatával ismerkedtek

Szakképzési tájékoztató az új duális képzőhelyek munkatársai számára

 

A szakirányú oktatás pénzügyi kérdései címmel kamaránk ingyenes előadás-sorozatot szervezett az új duális képzőhelyek könyvelői és tanulók foglalkoztatásáért felelős munkatársai számára szeptember 5-én és 6-án, Szegeden.

 

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elsősorban a duális képzéshez újonnan csatlakozott, illetve a szakirányú oktatásba a jövőben bekapcsolódni kívánó vállalkozások részére jogi és pénzügyi ismeretek tartalommal kétnapos, ingyenes felkészítést szervezett Szegeden, a kamara székházában, többek között az érdekelt vállalkozások gazdasági, humánerő-politikai és fejlesztési területen dolgozó munkatársai részvételével. Első napon témák közt szerepelt többek között a duális képzőhellyé válás folyamata, jogok és kötelezettségek a szakirányú oktatás során. Terítékre került a tanulószerződés és a szakképzési munkaszerződés kötése és megszüntetése, mint ahogy a duális képzőhely adminisztrációs kötelezettségei, valamint a kifutó szakképzési rendszerrel kapcsolatos információk is. Az előadó Iritz-Fekete Lívia duális képzési tanácsadó volt. Második napon a szakirányú oktatás finanszírozása volt a témakör, amelyről Dedákné Németh Margittól (Saldo Zrt.) hallhattak a résztvevők. Az előadások célja volt, hogy a résztvevők olyan gyakorlatias ismereteket kapjanak, amelyek alapján átlátják a képzőhellyé válás folyamatát, megismerik a tanulók és a képzőhelyek jogait és kötelezettségeit, áttekinthetik a duális képzés költségeinek elszámolási lehetőségeit, és elsajátítják a szakirányú oktatáshoz kapcsolódó elszámolás adminisztrációs követelményeit.

 

A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: GFA-KAITM-12/2021/TK/05.