Kamaránk nemzetközi konzorciumban segíti a kkv-k nemzetközi piacra lépését

Csongrád-Csanád megyében is sok kis- és közepes vállalkozás, valamint szervezet küzd olyan problémákkal, melyek meggátolják az európai piacra lépésüket. Akadályozó tényező a többi között lehet például az europanizáció témájában rendelkezésre álló képzések hiánya, a külső konzultáció magas költségei, az erőforrások és az intézményi felkészültség hiánya. Emiatt kiemelt fontosságú, hogy e gazdasági szereplők megkapják a szükséges támogatást a kihívásokra történő válaszadáshoz, hogy így kidolgozhassák és megvalósíthassák europanizációs stratégiájukat, és ezáltal intenzívebbé tegyék tevékenységüket Európa-szerte. Ebben segíti a vállalkozásokat az a nemzetközi konzorcium, melynek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is tagja.

A konzorcium hét szervezete – Németországból, Ciprusról, Bulgáriából, Észtországból, Olaszországból és Magyarországról – szakértelmét egyesítve törekszik az upgrade2europe projekt (azonosító: 2020-1-DE02-KA202-007626) sikeres megvalósítására. Az Erasmus+ program 2 kulcstevékenységének stratégiai partnersége által finanszírozásban részesülő, kicsivel több, mint 2,5 éves futamidejű projekt 2020. októberében kezdődött, célja pedig a sikeres nemzetköziesedési stratégiák megvalósításának elősegítése.

A projektben a kis és közepes méretű vállalkozások és szervezetek, valamint képzőintézmények támogatásban részesülhetnek nemzetközi ambíciójuk, valamint jobb európai szintű eredmények elérése érdekében. A kamaránk részvételével zajló projekt célcsoportja számos pozitív hatást tapasztalhat majd meg a projekt eredményeképp, mint például versenyképesek maradhatnak, erősíthetik piaci pozíciójukat, új munkahelyeket hozhatnak létre, bővíthetik képzési kínálatukat, és hozzájárulhatnak az Európai gazdasági terület erősítéséhez.

A partnerség számos hasznos anyagot fog a célcsoport számára kifejleszteni a projekt során, mint például egy Folyamat modellt, Kézikönyvet, Európai Képesítési Keret (EQF) tantervet, Oktatási és tanulási videókat, Digitális önértékelési eszközt és egy e-mailes tanfolyamot.

Amennyiben érdekelné, hogyan érhet el jobb nemzetközi eredményeket, vegye fel a kapcsolatot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, örömmel nyújtunk Önnek további iránymutatást, információt és támogatást a témában.

A további hasonló témájú tartalmak elérése érdekében kövesse projektünk Facebook oldalát: https://www.facebook.com/upgrade2europe