Június 7-ig még lehet pályázni a hátrányos helyzetű településeken beruházó mikrovállalkozásoknak

Az eredeti májusi 31-i beadási határidőt egy héttel meghosszabbították, így június 7. 10 óráig van lehetőség pályázatot benyújtani. A pályázat rövid idő alatt összeállítható, így még most van esélye a beadásra annak, aki még nem kezdett neki az előkészületeknek.

A Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási pályázata a GINOP 1.2.9-10 pályázatba ágyazva jelent meg, ezért van lehetőség a tavaszi forduló után ismét beadásra.

A jelenlegi értékelési szakaszban kizárólag azok a mikrovállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a Felhívás 1. számú szakmai mellékletben felsorolt – szabad vállalkozási zónának minősülő, vagy szabad vállalkozási zónának nem minősülő területen található, 5000 fő alatti – településen valósítják meg fejlesztéseiket.

A pályázat keretében kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása

A pályázat keretében választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás (építés, korszerűsítés, átalakítás, bővítés).
  • Információs technológia-fejlesztés: új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).
  • Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 20%-át érheti el).
  • Gyártási licenc, gyártási know-how, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó költségek (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 10%-át érheti el).
  • Bérköltség-támogatás igénybevétele (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el),
  • Munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása (kizárólag Bérköltség-támogatás igénybevétele tevékenység megvalósítása esetén választható, a tevékenység elszámolható összköltségének legfeljebb 15%-át érheti el).
  • Kötelezően előírt nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek (kizárólag Bérköltségtámogatás igénybevétele tevékenység megvalósítása esetén választható, a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 0,5%-át érheti el).
  • Projektelőkészítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 7%-át érheti el). és projektmenedzsment tevékenység igénybevétele (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 2,5%-át érheti el).

A kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek és a választható, önállóan nem támogatható tevékenységek költségének együtt el kell érnie a projekt elszámolható összköltségének legalább 50%-át.

Igényelhető vissza nem térítendő támogatás: min. 2 000 000 Ft – max. 10 000 000 Ft.

Támogatási intenzitás: 70%

A kiírás IDE kattantva érhető el.