Az IKT szektor hatékonyságáért

Az IKT szektor számára kifejlesztett eszköztár, amelynek segítségével hatékonyabb választ adhatnak a piac folyamatos változásaira.

Európa egyik vezető iparága az IKT szektor, amely kiemelkedően fontos szerepet játszik mind a gazdasági növekedésben, mind pedig a munkahelyteremtésben – éppen ezért rendkívül fontos, hogy a szektorban működő vállalatok minél gyorsabb, hatékonyabb választ tudjanak adni a folyamatos piaci változásokra. Ehhez nem elegendő csupán a szakmához kapcsolódó készségek elsajátítása, hanem kifejezetten hangsúlyt kell helyezni a kreativitási és innovációs kompetenciák fejlesztésére. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy létrejöjjön ez a KA2 Erasmus+ projekt, amelyhez a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.

A hat országból érkező, bolgár, olasz, spanyol, angol, észt és magyar partnerszervezetek olyan módszereket hoztak létre, amelyek segítik a területen működő vállalkozások kreatív és innovatív gondolkodását. Az InnoSpark projektben (InnoSpark - Sparking Creativity and Innovation Skills in the ICT Sector - Erasmus+) megalkotott egyedi és teljesen ingyenes projekttermékek segítik az IKT szektorban működő vállalkozások kreativitásának és innovációs készségeinek fejlesztését.

Az InnoSpark projekt eredményeként számos hasznos termék született, amelyek mindegyike ingyenesen elérhető elektronikus formában és letölthető az InnoSpark projekt honlapjáról.

A projekttermékek listája, és elérése:

1.  Öndiagnosztikai Teszt-  segítségével az IKT szektorban dolgozó kkv-k hiteles és objektív módon tudják felmérni kreativitási szintjüket, és egyben beazonosíthatják a fejlesztésre szoruló területeket.

2.  InnoSpark Eszköztár - az öndiagnosztikai teszt elvégzését követően a vállalkozók az InnoSpark Eszköztár segítségével a célirányosan és személyre szabottan fejleszthetik innovációs készségeiket, ezáltal pedig versenyképességüket is.

3. Jógyakorlatok és Innovációk Gyűjteménye amelynek segítségével az IKT szektorban dolgozó kkv-k megismerhetik, hogy hogyan reagáltak az iparág legjobbjai a felmerülő kihívásokra a kreatív készségek segítségével.