I3 Klub - Fókuszban a technológiaváltás szervezeti buktatói

A technológiaváltásban érintett cégvezetőknek szerveztünk I3 Klubot, a technológiaváltás buktatóinak és szervezeti következményeinek tudatosítása és megfelelő kezelése szempontjából november 11-én. 

A klub résztvevői számára erre az alkalomra készült előadás bemutatta, hogy mit mutatnak a kutatások a technológiai transzformációk sikerrátájáról, és vajon melyek a technológiaváltás legfőbb buktatói. Eszerint a sikerráták világszerte megdöbbentően alacsony értéket mutatnak, akár egy robottechnológia, de akár egy új digitalizációs eljárás vagy rendszer bevezetésénél.

A résztvevők a klub keretében először összeszedték a technológiaváltásban érintett főbb csoportok (munkavállalók, vezetők, beszállítók és vevők) helyzetét és érdekeltségét, majd a munkavállalók példáján keresztül arra világítottak rá, hogy mi a valódi háttere az ellenállásuknak, és ezek hogyan kezelhetőek szervezeti eljárásokkal, beavatkozásokkal.

A csoport – szimulációs eljárás keretében – két folyamatot dolgozott ki: az egyik esetében egy CRM-rendszer bevezetéséhez köthető szervezeti beavatkozásokat, a másiknál pedig egy technológiaváltáshoz kapcsolódó feszültséggóc enyhítésének eszközeit listázva fel.

Számos jó gyakorlat, vezetői és szervezeti irányítási eszköz hangzott el, az összegzés során pedig többen jelezték, hogy szükséges lenne a vállalatok közötti együttműködések fejlesztéséről is beszélni azért, hogy az értékláncban a szereplők jobban ki tudják egymást egészíteni, egymáshoz jobban kapcsolódhassanak.

Az eseményt a RILIAM I-4.0 projektünk (referenciaszám: husrb/1903/43/0051/csmkik/01) keretében szerveztük. 

     

Galéria