Folytatódik a Magyar Multi Program

A harmadik alkalommal, minden eddiginél nagyobb, 100 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett Magyar Multi Programban 100 millió forinttól 2,5 milliárd forintig terjedő támogatást igényelhetnek a vállalkozások, a megvalósítás helyszínétől függően előreláthatóan 35-50 százalék közötti támogatási intenzitás mellett. 

A felhívás a kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező élvonalbeli technológiai megoldások bevezetésére, illetve bővítésére vállalkozó, innovatív kis- és középvállalkozások átfogó fejlesztéseit támogatja. Ennek érdekében a technológiai és infrastrukturális beruházások támogatása mellett lehetőséget biztosít szakértői szolgáltatások igénybevételére műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés, szellemi tulajdoni oltalomszerzés, marketing, márka- és arculatépítés, stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás, valamint szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés területén.

A felhívásra azon vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek tartós fejlődése komplex fejlesztési támogatás biztosításával segíthető elő, illetve az olyan, gyorsan növekvő cégek, amelyek a támogatás révén tovább erősödhetnek, és így a nemzetközi piacokon is érvényesülni tudnak. Kérelmet nyújthatnak be továbbá a nemzetközi értékláncokban résztvevő vállalkozások, illetve azok a cégek is, amelyek nemzetközi piacra termelnek, és már most is jelentős export-árbevétellel rendelkeznek.

Augusztus 30-án megnyílt a regisztráció a Magyar Multi Program harmadik előminősítési körére. A regisztrációs felület első körben 2021. szeptember 10-ig lesz nyitva, majd 2021 októberétől minden hónap első és ötödik napja között lesz lehetőség az előminősítési igények benyújtására.

A Magyar Multi Programban való részvételhez szükséges előminősítést az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi. A programban olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • mikro, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülnek;
  • legalább három lezárt üzleti évvel rendelkeznek;
  • minimum 5 fős alkalmazotti létszámmal rendelkeznek és
  • minimum 100 millió Ft nettó értékesítési árbevétellel.

További információ a hivatalos oldalon érhető el.