Felmérés a kisgyermekes anyák foglalkoztatását befolyásoló tényezőkről

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentést készít a nők munkapiaci részvételének javítása és a foglalkoztatás nemek közötti különbségének csökkentése érdekében (részletek a lap alján elérhető dokumentumban). A projekt részeként az OECD kérdőíves felméréssel gyűjt információt a női foglalkoztatással kapcsolatos nézetekről és attitűdökről.

A kérdőívet az állami és civil szereplők és kutatók széles köréhez juttatjuk el, annak érdekében, hogy kifejezhessék véleményüket a férfiak és nők társadalmi szerepéről, a nemek közötti foglalkoztatási különbségről, és az ezekkel kapcsolatos jelenlegi vagy lehetséges szakpolitikai megoldásokról.

Az OECD a kisgyermekes anyák foglalkoztatását befolyásoló tényezőkről szóló 2020. évi felmérésének (kérjük, kattintson a linkre) kitöltése nagyjából 20-25 percet vesz igénybe a LimeSurvey elektronikus űrlapon keresztül. A kérdőív végén jelezheti, amennyiben szívesen részt venne egy, a kérdőív kitöltését követő mélyinterjún vagy fókuszcsoportos beszélgetésen ugyanebben a témakörben 2021. év során.

A kérdőív személyes adatok megadása nélkül is kitölthető, így a válaszadás anonimitása biztosított. A kérdőívben esetlegesen megadott személyes adatait és válaszait kizárólag az OECD tárolja biztonságos szerverein Párizsban, melyekhez csak az OECD szakértői férnek hozzá.

Ajánlott böngésző(k): A Google Chrome, Firefox és Microsoft Edge böngészők a legkompatibilisebbek a LimeSurvey felülettel, így kérjük, amennyiben lehetséges ezek valamelyikét használja a kérdőív kitöltéséhez. A kérdőív kitöltése ezek mellett a Microsoft Explorer böngészővel is lehetséges.

A kérdőív elküldése: A kérdőív 9 szakaszból áll. Kérjük, hogy ezeket megszakítás nélkül, egy menetben töltse  ki. A kitöltést a 9. szakasz végén, az „Elküldöm" gombra kattintva fejezheti be.

Amennyiben szeretne részt venni a felmérésben, kérjük legkésőbb 2020. december 23. szerdáig töltse ki a kérdőívet. 

*A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) egy 1961-ben alapított nemzetközi szervezet, melynek célja, hogy segítse a tagállamok kormányait – köztük Magyarország kormányát – a lehető legjobb gazdasági és szociális politika kialakításában és értékelésében. Tudjon meg többet a munkánkról a nemi szerepek és családpolitika témakörében az alábbi weboldalakon: https://www.oecd.org/gender/ és http://www.oecd.org/els/family/