Elindult a jövő üzletembereinek klubja Szegeden

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, a SZTE Gazdaságtudományi Kara, illetve a Szegedi Szakképzési Centrum együttműködésének köszönhetően elindult a 17-23 éves korosztályt megcélzó „Üzletember leszek" klub. A csütörtöki első találkozón Szil Zsolt, a Prominent Szeged Kft. vezetője beszélt a fiataloknak arról, hogyan kell elindítani egy vállalkozást. Mint mondta, megtisztelő, hogy az ő előadásával indult el ez a kezdeményezés, és örül, hogy már ilyen fiatal korosztályt is érdekel ez a téma. 

Horváth Gábor klubvezető elmondta, egy évvel ezelőtt született meg a klub ötlete: fia találta ki, hogy legyen egy olyan közösség, ahol a vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok találkozhatnak. Az alapítás óta az iskolai toborzásoknak köszönhetően 65-en jelentkeztek már be a klubba. Számukra másfél-kéthavonta szerveznek programokat, hogy bemutassák a vállalkozói lét nehézségeit, szépségeit és kultúráját. Emellett terveznek több nagyobb rendezvényt is, ahol nagynevű előadókkal találkozhatnak a fiatalok. 

Lénárt Csongor, a Kőrösy-iskola 12. évfolyamos diákja a programmal kapcsolatosan úgy fogalmazott, ez megadja a lehetőséget arra, hogy olyan világba lásson bele már középiskolásként, amibe egyébként csak később nyerhetne betekintést.

Emellett itt megalapozhatom a későbbi kapcsolati tőkémet is, illetve remélhetőleg akár új ötleteket is kaphatok leendő vállalkozásommal kapcsoltban – tette hozzá.

Forrás: delmagyar.hu