Elérhető a szakmai versenyek döntőjébe továbbjutott versenyzők listája

Kamaránk 2024. január 8. - január 23. között szervezte meg a szakmai tanulmányi versenyek vármegyei előválogatóit. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi előválogatóira 42 szakmából, 604 tanuló, 18 szakképző intézményből jelentkezett. Végül 578 fő írta meg a dolgozatát, ami a nevezett tanulók 95,7%-a.

A területi előválogatón elért eredmények alapján 162 fő versenyző írta meg a versenyfeladatokat 60% vagy e fölötti teljesítménnyel.

A területi előválogatóról a szakmai versenyek válogatójára (2024. február 23. - április 5.) a legjobb eredményt elérő versenyzők jutnak be.

10 szakképző intézményből és 19 szakmából összesen 31 fő Csongrád-Csanád vármegyei versenyző vesz részt a válogató versenyeken.

A szakmai versenyek döntőjébe továbbjutott versenyzőket tartalmazó táblázatok elérhetőek a Szakma Sztár Fesztivál weboldalán (feltöltés folyamatos), mely ide kattintva érhető el.

 

Döntőbe jutott versenyzők (2024.04.09. napján rendelkezésre álló információk alapján - feltöltés folyamatos):

Versenyző neve Szakma neve Elmélet oktatás végző (tag)iskola neve Képzőhely neve
Schrempf Philip Épületgépész technikus Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézmény EDUPARK ÁGAZATI KÉPZŐKÖZPONT NONPROFIT KFT
Mezei Sándor István Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola MVM Energetikai Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.
Tóth Rita Hegesztő Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum Hydro-Steel 2010 Kft.
Varga Dávid Hegesztő Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola E-Dimension Kft.
Árva Vivien Cukrász szaktechnikus Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola ARANYTOPÁZ Kft. - A Cappella Cukrászda
Hajdú Botond Xenosz Cukrász szaktechnikus Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola H.MARCIPÁN Kft.
Papp Lóránt Automatikai technikus Gyártástechnika szakmairány Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum DIÁK Nonprofit Kft.
Bartha Jenő Műszaki informatikus Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Figura Szilárd Dominik Autóelektronikai műszerész Szegedi SZC Csonka János Technikum Xenix Car Kft
Pintér Tamás Gábor Autószerelő Szegedi SZC Csonka János Technikum Olasz Gábor Krisztián e.v.
Szetei Zoltán Autószerelő Szegedi SZC Csonka János Technikum Vas Tamás e.v.
Csanki Attila Tamás Kőműves Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége NITE Bau Kft.
Kürti-Szabó Zsombor Informatikai rendszer- és alkalmazás- üzemeltető technikus Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum
Gémes István Ipar 4.0 Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum DIÁK Nonprofit Kft.
Vikor Attila Ipar 4.0 Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum DIÁK Nonprofit Kft.
Túri Elizabet Divatszabó Női szabó szakmairány Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola Aranyvarrótű Ruhaipari Oktató Kft.

 

Gratulálunk az elért eredményekhez és a döntőbe továbbjutáshoz!

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntőjére tervek szerint idén 2024. április 24-26. között kerül megrendezésre a XVII. Szakma Sztár Fesztivál keretében Budapesten, a HungExpo-n.

 

A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

 

A projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a Közreműködői szerződés száma: NFA-KA-KIM-6/2023/TK/05.