Díjakat is átadtak a kamara küldöttgyűlésén

2021. október 11-én hétfőn tartotta ülését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Küldöttgyűlése Szegeden, a Kamarai Székházban. Az eseményen több díjat is átadott a gazdasági önkormányzat. A kamara tagozati díjai és térségi elismerései mellett a járványhelyzet miatt korábban át nem adott Dr. Csada László Díjat (fogyasztóvédelmi elismerés), valamint a Magyar Kézműves Remek elismeréseket is átvehették a kitüntetettek.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagozati díjai is átadásra kerültek. Az Iparért Díjat Sebők-Papp Imre, a HK-Ceram Kft. ügyvezetője; a Kereskedelemért Díjat Makó László, a Waldorf 2000 Kft. ügyvezetője; a Szolgáltatásért Díjat Feketű Béla egyéni vállalkozó; a Kézművességért Díjat pedig Szabóné Tóth Hilda egyéni vállalkozó kapta meg.

Térségi elismeréseket is osztott a gazdasági önkormányzat. A Hódmezővásárhelyi Városi Szervezet elismerő oklevelet adományozott Dékány Tamás kereskedő részére, aki sport és játékboltokat üzemeltetett a településen. A Kisteleki Térségi Szervezet elismerő oklevelet adományozott Sági Mihály, a Sági Transzport Bt. alapítója és tulajdonosa részére. A Mórahalom Térségi Szervezet elismerő oklevelet adományozott Török György, az Elzett-Certa Kft. ügyvezető igazgatója részére. A Szentesi Térségi Szervezet elismerő oklevelét a Ferroép-Plusz Kft. kapta. A Makói Térségi Szervezet elismerő oklevelet adományozott Fodor Ferencnek, az Esc Elektronikai Számítástechnikai Kft. alapítójának. A Csongrádi Térségi Szervezet elismerő oklevelet adományozott Batka Zoltán, a Roba-Tisza Zrt. korábbi vezérigazgatója részére.

A járványhelyzet miatt a megszokott márciusi időpont helyett a küldöttgyűlésen adták át a Dr. Csada László Díjakat. A fogyasztóvédelmi elismerést közigazgatási, civil és vállalkozási területen ítélte oda a díjat alapító három szervezet, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesület. Közigazgatási területen végzett munkájáért Bereczkiné Kovács Erzsébet, a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola kiemelkedő aktivitású pedagógusa; civil területen Varga Józsefnek, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület korábbi elnöke; míg vállalkozási területen végzett tevékenységéért dr. Szeri István, a Tisza Volán korábbi vezérigazgatója, a CSMKIK tiszteletbeli elnöke, korábbi elnöke kapta meg az alismerést.

2020-ban Összesen négy Kézműves Remek díj jutott Csongrád-Csanád megyébe. A hódmezővásárhelyi Tóth Mihály Györgyné fazekas, népi tárgyalkotó iparművész, a Szeged-Tápéról pályázó Telekné Tóth Ilona, a csanádpalotai Nagy Péter kötélgyártó kisiparos és a szegedi Szutor Gabriella tervezőgrafikus pályamunkája kapta meg az elismerést. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiírására tavaly 101 pályázat érkezett 2020-ban, ezek közül 38 érdemelte ki a Magyar Kézműves Remek címet. Az akkor elnyert címeket a pandémia miatt most vehették át a megyei díjazottak.

A díjátadók után került sor a kamara küldöttgyűlésére, melyen egyebek mellett a gazdasági önkormányzat alapító okiratának és önkormányzati szabályzatának megváltoztatásáról is döntés született. Ennek értelmében a bírósági bejegyzést követően Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarára változik a gazdasági önkormányzat neve. Emellett megszűntek az eddigi kamarai osztályok is, melyek vezetői ezentúl a tagozati elnökök tanácsadóiként segítik a kamarai munkát. Az eseményt a kamara 2020-as gazdálkodásáról és a költségvetés teljesítéséről szóló beszámolójának, valamint a gazdasági önkormányzat 2021-es üzletitervének tárgyalása zárta.

Galéria