Cégek piaca megyeszerte

Építészeti, gépészeti és vendéglátós vállalkozásokkal ismerkedhettek a diákok a csongrádi Sághy Mihály Technikum tornacsarnokában október 21-én rendezett nyílt napon, ahol a turisztikai ágazat, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviseltette magát. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakképző iskoláinak szervezésében októberi és novemberi „Cégek piaca” rendezvényein buszos utaztatással segítjük a járásközpontokhoz tartozó falvakban tanuló általános iskolás gyerekek részvételét.

A csongrádi Cégek piacán a légtechnikai berendezésektől és a hűtőgépektől kezdve a telefonról vezérelhető okosotthonok elektronikai megoldásain át a fegyvergyártásig kínáltak látnivalót. A megjelent vállalkozások részt vesznek a duális képzésben is, gyakorlati helyet biztosítva a diákoknak.
A rendezvénysorozat október 22-én már Makón járt a HSZC Návay Lajos Technikumának tornacsarnokában. A rendezvényen 14 gazdálkodó szervezet, duális partner képviseltette magát. A pályaválasztás előtt álló tanulók megismerkedhettek többek között a robotika, mechatronika, gépészet, a kereskedelem, építőipar világával is.
A Cégek piaca pályaválasztási programsorozat megy tovább, a következő állomás november 12-én Hódmezővásárhely, november 30-án pedig Szentes.
A rendezvényeken kamaránk VR-eszközökkel, tájékoztató kiadványokkal, és játékos foglalkozásokkal segíti az eseményeken részt vevő tanulók ismereteinek bővítését a szakmák világáról.
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-ITM-9/2020/TK/05

Fotó: Délmagyarország