Beszállítói adatbázis építés

A helyi gazdaság és a vállalkozások fejlesztése szempontjából fontos a termelői értékláncok kialakítása, beszállítói hálózatok kialakítása. Ebben működik együtt a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA.

A megyei szintű befektetés-ösztönzést kiemelt feladatának tekinti a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ez nem csupán a megye iránt érdeklődő külföldi és hazai beruházók igényeinek kiszolgálását, számukra megfelelő telephelyek kiajánlását jelenti. Szükséges a térségben működő vállalatok gazdasági kapcsolatainak erősítése, újak létrehozása. Ezt teszi lehetővé az a kezdeményezés és felhívás, amely most indul el az érintett szakmai szervezetek közös munkájával.

A HIPA egyrészt kiterjedt, minősített adatbázist vezet azokról a magyarországi vállalatokról, amelyek aktív kapcsolatokkal és ipari referenciákkal rendelkeznek a feldolgozóiparban. Ez az adatbázis az ország hozzáadott érték láncának szinte teljes egészét lefedi, a legalacsonyabb Tier szinttől a Tier1-es vállalatokig. Multinacionális partnereik beszerzési folyamatát azzal segítik, hogy részükre beszállítói listákat készítenek aktuális igényeik, megkereséseik, alapján, az adatbázisukban megtalálható vállalatokból.

A HIPA emellett elősegíti a valódi, személyes találkozók lehetőségének megteremtését is, a multinacionális gyártó vállalatok és a beszállítók között, azzal, hogy Business to Business eseményeket szervez, melyeken a nagyvállalati partnereik által előre kiválasztott beszállítóknak lehetőségük van a bemutatkozásra.

De milyen tevékenységgel is lehet bekerülni a beszállítói listába?

Leegyszerűsítve, beszállításnak tekinthető minden olyan tevékenység, amely valamilyen feldolgozóipari végtermék előállításához szükséges beépülő alkatrészt, részegységet gyárt, vagy az ipari termeléshez kapcsolódó szolgáltatást nyújt más vállalkozás számára. A következő linken elérhető kérdőív kitöltésével az érdeklődő cégek jelentkezhetnek az adatbázisba történő felvételre.

BESZÁLLÍTÓI ADATBÁZIS ADATLAP

A beérkezett adatokat a megyei önkormányzat minősítésre megküldi a HIPA-nak, pozitív értékelést követően pedig sor kerülhet a közvetlen, személyes kapcsolatfelvételre.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiterjedt céges kapcsolati rendszerét, illetve kamarai hírlevelét állítja a cél szolgálatába, annak érdekében, hogy az információ hatékonyan eljuthasson a potenciálisan érintett beszállítókhoz.

A Csongrád Megyei Paktum projekt keretében végzett tevékenységgel a Csongrád Megyei Önkormányzat valós segítséget szeretne nyújtani a térségben működő cégek továbbfejlődéséhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.