3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a teraszok és a vendéglátósok teraszdíját eltörlik

Meghaladta a beoltottak száma a 3 milliót is Magyarországon – jelentette be közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor az újabb eredményt megköszönte a kormány nevében mindenkinek, aki részt vesz az oltások lebonyolításában, az orvosoknak, ápolónőknek, a háziorvosoknak, a kórházi dolgozóknak, a vakcinákat beszerző külkereskedőknek, a raktárosoknak, rakodóknak és a sofőröknek egyaránt. Talán egész Európában mi haladunk a legjobban és a leggyorsabban az oltással, nyomatékosította a miniszterelnök.

Ha a tervek szerint a jövő hét közepén elérjük a három és fél millió oltást, akkor az újraindítás újabb lépcsőjeként kinyithatnak a teraszok és a vendéglátósok teraszdíjait eltöröljük – közölte a kormányfő.

Az oktatási intézmények csak fokozatosan, óvatosan nyithatnak újra. Az óvodák és az általános iskolák az alsó tagozatig április 19-étől térnek vissza a jelenléti oktatáshoz, az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák pedig május 10-től – jelentette be Orbán Viktor.

- Mind a nemzetközi térben, mind itthon felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek, elbizonytalanítsák az embereket. Ezért mindenkit arra kérek, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. A felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat – rögzítette végül a kormányfő.

 



A VENDÉGLÁTÓ ADATBÁZIS ezen a linken található.