Magyar-Francia üzleti fórum és beszállítói program

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamarával (MFKIK) együttműködve az EEN a HEPA és a Párizsi Nagykövetség közös beszállítói programot tervez négy francia nagyvállalat részére.

A beszállítói lehetőségek bemutatására és magyar cégekkel történő üzleti találkozók lebonyolítására a MFKIK és a HEPA/EEN által szervezett Magyar-Francia üzleti fórum keretében kerül sor 2022. június 21-én (és az azt követő napokban). A francia nagyvállalatok részéről a beszállítói fórumon regionális szinten felelős beszerzők is jelen lesznek.

A Magyar-Francia Üzleti Fórum amelynek célja, hogy tanácsadást nyújtson a franciaországi piac iránt érdeklődő magyar vállalatoknak, valamint, hogy új, magyarországi beszállítókat találjanak a következő francia vállalatok számára: EuroAPI, Schneider Electric, a GIFI és a Leroy Merlin.

Időpont: 2022. június 21. (kedd), 9:30-17:00 (Regisztráció: 9 órától)
Helyszín: Novotel Budapest Danube ( 1027 Budapest, Bem rakpart 33-34.)

13 órától 45 perces B2B találkozók lebonyolítása a résztvevő francia vállalatok (EUROAPI Hungary Kft., Schneider Electric Csoport, GIFI, Adeo) nemzetközi beszerzési képviselőjük és a potenciális magyar beszállítók között. A B2B találkozókon azok a magyarországi érdeklődő vállalatok részvételét tudják elfogadni, amelyeket a francia vállalatok beszerzési képviselői előzetesen megküldött angol nyelvű bemutatkozó anyaguk alapján kiválasztanak.
Részvételi díj:

B2B találkozók nélkül: 7.500 Ft+ Áfa

Visszaigazolt B2B találkozókkal: 25.000 Ft+ Áfa/ üzleti találkozó

EuroAPI

Az EuroAPI a Sanofiból hivatalosan 2022. január 1-kivált önálló vállalat, mely a világ második legjelentősebb, aktív gyógyszerösszetevők gyártására szakosodott vállalata. (A kiszervezés 6 európai gyártóhelyszínt érintett, többek között a CHINOIN Gyógyszer- és Vegyészeti termékek Gyára Zrt. újpesti telephelyét is).

A vállalat gyógyszer- és vegyipari köztes termékek beszállítóit keresi: oldószereket, savakat, lúgokat, valamint kukoricából, cukorrépából, élesztőgombákból nyert természetes alapanyagokat, jód, lítium és foszfor alapú ásványi összetevőket.

 

Schneider Electric

A Fortune Global 500 listán szereplő vállalat világelső az áramgazdálkodási termékek, az automatizálás és az ezekhez a szakmákhoz igazított megoldások gyártásában. Budapesti központjában, gyöngyösi, zalaegerszegi és kunszentmiklósi gyáraiban, továbbá szigetszentmiklósi nemzetközi logisztikai központjában több mint 1300 főt foglalkoztat Mo-on.

6 előre meghatározott termékkategóriára vonatkozóan, elsősorban kis- és közepes szériában előállítandó gyártási folyamatokra (pl. műanyag és fém alkatrészek készítésére, lemezhajlításra és formázásra, CNC megmunkálásra és rézkovácsolásra) keres új partnereket a vállalat (ld. csatolt mellékletek).

 

GIFI

A vállalat FR egyik vezető, háztartási termékekre (bútor, lakberendezés, szabadidő, ajándéktárgyak) szakosodott, közel 600 értékesítési ponttal, 1,4 md euró éves forgalommal rendelkező Smart Discount üzletlánca. A vállalat az üzleteiben közvetlenül értékesíthető, alábbi termékeket keresi: tárolás, bútorok, dekoráció; lakberendezési kiegészítők, kerti bútorok és kiegészítők; nem ruházati jellegű otthoni kiegészítők (kivéve papucs, hálónemű); ajándéktárgyak; szabadidő termékek; bevezető árú (akciós) termékek; kisebb (szórakoztató) elektronikai termékek; faipari, fémipari, kerámia, textil, üveg, papír/karton alapú késztermékek (ld. csatolt mellékletek).

 

Leroy Merlin (ADEO)

A vállalat FR egyik, ha nem a legjelentősebb barkács-áruházlánca. A vállalat az áruházaiban közvetlenül értékesíthető termékeket keres az alábbi termékcsoportokban: levegőelvezető- és vízvezeték szerelvények, hidegburkolatok, kerámiatermékek, vegyipari termékek (festékek ragasztók stb), dekoráció/lakberendezés, villany és világítás, bútorok (konyha, fürdőszoba, kert), fémipari termékek.

A cégek perezentációi alább érhetők el:

Jelentkezési határidő lehetőleg május 30-ig az eenszeged@csmkik levelezési címen, de legkésőbb június 3-ig.

 

 

Szerző: CSMKIK - Szilágyi K
2022.05.24.